5 инфлуенсърки над 60 и техните бюти тайни


5 инфлуенсърки над 60 и техните бюти тайни
Снимка: Getty Images/Guliver

Казват, че с възрастта идва увереността. И надали има по-уверени дами от тези, прехвърлили 60 години. Всъщност, благодарение на променящите се културни нагласи около красотата, нова вълна от инфлуенсъри набира популярност в Instagram. Тези жени имат блестящ ум, самочувствие и купища житейски опит. Да не говорим за страхотна визия! Днес ще ви споделим някои от техните тайни за красота и съвети за грациозно остаряване.

Мушет Бел

„Когато растях, красотата изглеждаше като всичко онова, което не бях. Но когато станах на 15-16 години, нещата започнаха да се променят. Днес се чувствам красива, когато съм отпочинала. През последните години социалните медии отвориха цял нов свят за красотата във всички нейни измерения. Опитвам се да не се чувствам прекалено притисната от всички стандарти и смятам, че почивката е най-важна – както физическа, така и емоционална.

Стареенето е факт от живота, така че ако успеем да го приемем с позитивност, чудесно! Никога не съм използвала ботокс или филър. Ще се придържам към своите бръчки, заслужих ги. Що се отнася до рутината ми, винаги след почистване вечер, използвам гореща кърпа.”

Лин Слейтър

„Със сигурност не съм конвенционално „красива“, но моето отношение към самата мен кара другите да мислят, че съм. Кариерата ми в социалните медии е свързана с оспорване на конвенционалните норми. Covid промени общественото мнение така, че сякаш всички хора над 65 години са еднакви. А това не е така! Дори мога да ви убедя, че мнозина 60-годишни хора живеят по-здравословно от 40-годишните.

Подходът ми към грима е много минимален и рядко се отклонявам, освен ако не отивам на специално събитие. Повечето дни нося тониран крем с малко руж за цвят, малко гел за вежди, очна линия и спирала. Рядко обръщах много внимание на кожата си, когато бях по-млада. Най-големият ми грях към самата мен е, че не използвах слънцезащитен крем до по-късна възраст и не винаги се справях със стреса по здравословни начини.”

Мей Мъск

„Пораствайки, никога не ми е хрумвало, че трябва да се чувствам красива. Първият път, когато някой каза, че съм красива, беше, когато се преместих в САЩ на 48-годишна възраст. Характерът беше по-важен от външния вид в Южна Африка. Това, което ме кара да се чувствам красива днес, е да се разхождам по червения килим с великолепна дизайнерска рокля, с перфектни коса и грим. Следя тенденциите в красотата, защото на 73 искам да остана актуална, стилна и неочаквана. Любимите ми продукти за грим са коректор, за да скрия пигментните ми петна, фон дьо тен за изглаждане на неравномерния тен, молив за вежди, за да придам на лицето форма, спирала за подсилване на късите ми мигли и смело червило.

Много внимавам с грижата за кожата си. Използвам добри продукти за измиване на лицето, околоочен крем, хидратиращ крем и балсам за устни. Използвам и маска за лице, когато имам 20 минути за релакс.”

Грейс Ганем

„Вярвам, че с напредване на възрастта опознах себе си по-добре и станах по-уверена в това коя съм. Вярвам, че това самочувствие излъчва красота. Имам много опростен подход, когато става въпрос за грим. През повечето време се придържам към лека спирала и глос за устни, нищо кой знае какво. Всъщност не следвам никакви тенденции, вече разбрах кое работи най-добре за мен.

Моят подход към грижата за кожата започва с това, което влагам в тялото си всеки ден. Как се чувства тялото отвътре оказва влияние на кожата отвън. Консумирам много плодове и зеленчуци и пия много вода всеки ден. Също така тренирам леко или ходя бързо, за да поддържам кръвта в кожата – това я прави плътна и регенерирана.”

Ян дьо Вилньов

„Първият път, когато се почувствах красива, беше, когато бях избрана за кралица на бала в гимназията през 1962 г., но като цяло никога не съм искала да се концентрирам върху идеята външният вид да ръководи живота ми.

В началото на 70-те години моделите сами се гримираха за фотосесии и аз поставях големи изкуствени мигли в горната и долната част на очите - това беше популярно по онова време. Може би защото ми се налагаше да се гримирам за работа, никога не съм носила грим в ежедневието си. Моят подход към грижата за кожата винаги е бил почти същият. Пръскам лицето си със студена вода 25 пъти всяка сутрин след събуждане и след това хидратирам.”

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама