5 лесни трика за по-пищни устни


5 лесни трика за по-пищни устни
Снимка: iStiock/Guliver

Не всички може да имаме устни като на Анджелина Джоли. За щастие няма нужда да си слагате хиалуронова киселина, да си правите липолифтинг или някоя друга сложна и скъпа процедура. Може оптически да уголемите устните си в домашни условия с тези малки трикчета.

1. Ексфолирайте устните си

Ексфолирайте ги с чиста четка за зъби или си направете скраб от захар и мед. Освен, че ще подобрите кръвообръщението, премахването на мъртвата кожа ще ги направи да изглеждат по-розови и сочни. Може да добавите няколко капки ментово или канело масло в балсама си, които също стимулират кръвообръщението Когато го нанесете, ще усетите лек щипещ ефект, но ще отмине. 

2. Заложете на червено червило

Относно цветовете - телесните и светло розовите червила могат да направят устните ви да изглеждат прекалено бледи, докато тъмно лилавите и кафявите могат да привлекат прекалено много внимание върху тънките устни. Вместо това - заложете на черешово червено, което ще отразява светлината и ще създава оптическата илюзия за по-пищни устни.

3. Ако носите пастелни червила, поставете гланц отгоре

Сложете малко безцветен гланц по средата на долната устна и точно под "дъгата на Купидон" за мигновен ефект.

4. Очертайте устните си

Независимо от цвета на червилото си, винаги може да използвате молив за устни, за да ги уголемите визуално. Изберете такъв, който е сходен до естествения ви цвят и нарисувайте малка линия над "дъгата на Купидон" и по средата на долната устна. След това запълнете с молив за устни и червило. Просто избягвайте да очертавате цялата си устна, както правят Кардашиян.

5. Използвайте хайлайтър

Използвайте светлоотразяващите пигменти в хайлайтъра във ваша полза. Поставете малко върху "дъгата на Купидон" (малката вдлъбнатина на върха на горната ви устна) и на най-изпъкналата част от долната. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама