5 мита за лазерната епилация, в които още вярваме


5 мита за лазерната епилация, в които още вярваме
Снимка: Нирвана

Едно от най-досадните ежедневни задължения е безкрайното обезкосмяване. Смятаме, че всички жени ще се съгласят с нас. Затова се обърнахме към Натали Шопова от салон "Нирвана", която е специалист в лазерната епилация. Тя ни разказа повече за този метод за отстраняване на космите, а също така и кои са 5-те най-големи мита. Защото всичко е доказано във времето, базирайки се на науката физиката, анатомията и медицината.

1. Лазерната епилация премахва трайно космите

Не е за вярване, но е истина. Лазерната епилация е единственият метод за трайното елиминиране на нежеланото окосмяване.

Космите и мастните клетки в човешкия организъм са константна величина. Броят на космените фоликули е генетично заложен в ДНК-то на всеки човек. До 3-годишна възраст се развива първата фаза на окосмяване, в която се наблюдава фин мъх, или т.н. велус косми. По време на пубертета е втората фаза на трансформация – велус космите стават по-груби, дълги и гъсти – т.н. терминални косми. Съвременната лазерна технология за епилация има абсолютния потенциал да унищожи всички терминални косми по тялото. Това са всички онези, които създават естетичен дискомфорт. Косменият растеж е неедновременен процес. Ето защо са необходими повече от 1 процедура, за да се унищожат космите в дадена зона.

А как се унищожават космите?

Лазерната епилация е единствения метод за трайното им елиминиране, базиран на принципа на "селективната фототермолиза". Лазерната енергия се абсорбира единствено от пигмента на косъма (меланина) и по този начин достига до неговия корен, без да увреди околна тъкан. Енергията се трансформира в топлина около 65°C, която термично ги унищожава. Така неговият жизнен цикъл се прекъсва.

Около две години отнема, за да се направят средно 10 броя процедури. След този период космите са около 90-100% отстранени (резултатите са индивидуални по различните зони на тялото). След курса от задължителните процедури се прави лазер на желани зони веднъж или два пъти в годината. Окосмяването не се възстановява.

2. Лазерната епилация е вредна за организма

Като се има предвид, че лазер - LASER е акроним на Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation - Светлинно усилване чрез стимулирано излъчване на радиация, въпросът "Трябва ли да се притеснявам за радиация от лазерна епилация?" звучи разумно.

Какво представлява радиацията?

Електромагнитното излъчване е два вида - йонизиращо и нейонизиращо. Йонизиращото електромагнитно излъчване има висок риск за здравето и е свързано с изгаряния, радиационна болест, генетични увреждания и рак.

Неионизиращата електромагнитна радиация, която се използва при лазерната епилация, произвежда енергия, която не е достатъчна, за да причини увреждане на ДНК, свързано с развитието на рак.

Лазерната технология за епилация използва видима и невидима (инфрачервена) светлина, която се абсорбира от хромофора меланин – пигмента на косъма. Енергията се трансформира в топлина, която термично разрушава космения фоликул.

В заключение, както вече сами разбирате, притеснението е излишно. Космите също!

From now on freedom is on topic #thanks #laserhairremoval #besttechnology #primelase #nirvanabeauty #wowколкогладко

Публикация, споделена от 👸Nirvana Aesthetic Center (@nirvana_aesthetic_center) на

3. Лазерната епилация боли

Усещането за болка е индивидуално измеримо. Потребители на лазерна епилация единодушно споделят, че процедура с кола маска е пъти по-неприятна от процедура с лазер. Важно е също да отбележим, че с всяка процедура окосмяването намалява, което е равносилно и за усещането.

В човешкото тяло всяка зона има различна чувствителност от останалите. Така например в зоната на централния меридиан в човешкото тяло е по-неприятно усещането от останалите зони. Мишниците е зона, с която най-добре може да се запознаете с усещането.

Запомнете! Само космите привличат лазерната енергия. Когато те намаляват или липсват, в зоната не се усеща нищо. Усещането за болка не трябва да ви плаши. Чувството за съвършено гладка кожа е на "косъм" разстояние.

4. Лазерната епилация е скъпа

Много хора все още имат притеснението, че лазерната епилация е скъпа процедура. Но ако се замислят, колко струва цял живот да плащат с времето и парите си за метода, който използват в момента, то сметката няма да им допадне.

Не само това. За съжаление нито един от познатите алтернативни методи за епилация няма потенциала да постигне съвършено гладката кожа с равен тен и то дългосрочно, освен лазерната епилация.

Да, съгласни сме, че първоначално инвестицията или сумата пари за лазерна епилация на цяло тяло, която се заплаща, е бюджетна. Но малките зони, с които повечето хора стартират, са в ценовия диапазон от 50 лв. до 300 лв. за 5 процедури. Все повече потребители на метода се възползват и от услугата на стоков кредит, за да не натоварят месечния си бюджет.

5. Лазерна епилация не се прави на кожи с тен

До този момент в света има три вида лазерна технология за епилация – Александритен лазер, Диоден лазер и NdYag лазер. Всеки от тях е високо ефективен и безопасен за определен фототип кожа. Единственият обаче от изброените 3 вида, който може да работи на всеки фототип кожа, е Диодният лазер за епилация.

Изкуственият тен изисква спазване на правила за безопасно изпълнение на процедурата. След излагане на слънце или солариум лазерна епилация се прави след седмия ден, тъй като процесът на меланогенеза (потъмняване на кожата) отнема между 3 и 5 дена. Кожата не трябва да е зачервена или белеща се по време на процедура. За максимално добри резултати човек е препоръчително да не надминава един тон от естественият си пигмен по време на курс от процедури. Абсолютно забранен е спрей тенът или продукти за тяло с автобронзант.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама