5 начина да изглеждате по-млади


5 начина да изглеждате по-млади
Снимка: iStock/Guliver

Има хора, които и на 30, и на 60 не са доволни от външния си вид. Ето 5 лесни начини, които подмладяват във всяка възраст:

Увеличете приема на витамин С

Той е най-доброто средство за младежко излъчване. Витамин С стимулира производството на колаген в кожата и така тя запазва своя свеж вид по-дълго. Хапвайте повече червени чушки, домати, ягоди, портокали, киви, грейпфрут.

Яжте повече белтъчини

Те много помагат на кожата да произвежда колаген и да се обновява. Набавяйте си ги с риба, телешко, пилешко, яйца, орехи и бобови.

Приемайте зехтин

Най-вкусният дресинг е студено пресован зехтин, лимон и горчица. Така си набавяте витамини А, Е и други антиоксиданти, а свежите зеленчуци помагат в борбата със свободните радикали и съхраняват здравия вид на кожата.

Избягвайте пудра

Тя може да помага за външния вид, но запушва порите и кожата не може да диша. Освен това подчертава фините линии и бръчици. За да прикриете пигментните петна по лицето и да изравните тена, използвайте съвсем лек фон дььо тен и добавете бронзант, който замаскира всички промени в цвета на кожата като ѝ придава красив блясък.

Полагайте грижи за кожата ежедневно

Като се грижите за хидратацията на лицето всеки ден, не пропускайте и кожата на ръцете. Бъдете щедри с подхранващия крем и ползвайте редовно слънцезащитен продукт, за да се предпазите от вредните лъчи, състаряващи кожата ти.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама