5 начина как да прикрием белите косми


5 начина как да прикрием белите косми
Снимка: iStock/Guliver

Някъде между 6-тата и 8-тата седмица от последната ви боядисване на косата, тези неприятни бели косми започват да се показват. За щастие може да ги прикриете успешно с правилните продукти и няколко трика при стилизирането на косата, докато намерите време да отидете в салона.

1. Сменете пътя си

Ако сресвате косата си по един и същи начин всеки ден, областта естествено се сплесква, карайки тези бели косъмчета да стават по-видими. Просто сменете посоката на пътя си, за да ги прикриете и да придадете натурален обем.

2. Добавете обем

Леките къдрици идеално замаскирват израсналите корени. Добавете малко обем към косата си с помощта на маша или ролки. Сложете малко пяна и сте готова.

3. Използвайте сух шампоан

Говорейки за текстура, може да постигнете подобен ефект със сух шампоан. Макар че всеки вид сух шампоан (независимо дали е спрей или пудра) ще направи прокаралите корени по-малко видими, може да заложите на продукт с формула, която най-много прилича на вашия естествен цвят на косата.

4. Пробвайте плитка

Плитката тип корона ще отстрани всички побелели косми от лицето и ще ги смеси с останалата коса. Освен това плитките винаги са модерни, така че няма да сбъркате, ако сплетете косата си.

5. Използвайте оцветяващ спрей 

Ако искате нещо бързо и нямате на разположение време да си правите прическа, просто напръскайте пътя си с оцветяващ спрей. Те са много лесни и ще издържат до следващото миене на косата.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама