5 недостатъка на лицето, които могат да бъдат лекувани с лазерно подмладяване на кожата


5 недостатъка на лицето, които могат да бъдат лекувани с лазерно подмладяване на кожата
Снимка: Архив

След десетилетия ежедневно излагане на слънце, случайни заболявания, непостоянни или неправилна грижа за кожата и естествения процес на стареене, по лицето ни се появяват несъвършенства.

Въпреки че е най-известно с ефективността си като лечение против бръчки, лазерното подмладяване на лицето е безопасен и ефективен начин за минимизиране на появата и третиране на несъвършенствата на лицето. За разлика от локалните кремове и различни козметични процедури, лазерните процедури работят както върху повърхността на кожата, така и под нея, за да помогнат за изтриването на малки недостатъци, които могат да увредят тена ви.

Как работи лазерното подмладяване на лицето

Както подсказва името на лечението, лазерното подмладяване разчита на концентрирани лъчи светлина, за да премахне увредената или повредена кожа. Това се случва с помощта на лазерна терапия. Прецизността на лазерите дава възможност за целенасочено третиране на специфични области. Докато лазерът преминава върху повърхността на кожата ви, той едновременно премахва външния слой на кожата - епидермиса - като затопля подлежащия слой кожа, или дермата. Тази комбинация стимулира естествения процес на заздравяване на кожата ви и насърчава растежа на нови колагенови влакна, които помагат на кожата да изглежда по-изпъната и здрава след лечението.

Типове несъвършенства по  лицето, лекувани с лазерно подмладяване

Белези от акне - лазерното подмладяване може да намали незначителни белези или хиперпигментация, останали от тийнейджърските ви години, или по-нови белези от акне, причинени от акне при възрастни. Тежките белези от акне могат да се възползват повече от други процедури за лице като химически пилинг.

• Увредена от слънцето кожа - прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи често води до области на обезцветяване на лицето и нежелани промени в текстурата на кожата. Лазерното подмладяване спомага дори за тонуса на кожата и придава по-гладък вид и усещане на кожата на лицето.

• Тъмни петна - Тези петна, които могат да се появят по кожата на лицето, ръцете и ръцете, обикновено са причинени от комбинация от стареене и излишно излагане на слънце. След лазерно подмладяване, цветът им значително изсветлява, което ви придава по-младежки вид.

• Рождени белези - забележими рождени белези, които се появяват на лицето, особено тези, по-известни като винени петна, могат да увредят самочувствието и увереността. В зависимост от размера и вида на родилното петно, лазерните обработки могат да намалят интензивността им или напълно да ги премахнат.

• Уголемени мастни жлези - известно още като мастна хиперплазия, това състояние възниква, когато маслените жлези по лицето набъбват и придобият вид на малки жълтеникави подутини. Лазерното лечение може да намали появата на такива неравности само за една сесия.

Въпроси, които трябва да зададете преди лазерното подмладяване

За съжаление, лазерното подмладяване на кожата не е правилното решение за всеки човек или всеки недостатък на кожата. Преди да решите да проведете лазерно лечение на кожата, важно е да зададете на своя лекар правилните въпроси, включително:

• Как трябва да се подготвя за моята лазерна процедура за подмладяване на кожата?
• Моят тип кожа подходящ ли е за лазерно лечение на кожата?
• Какви са страничните ефекти от лазерното подмладяване на кожата?
• Колко лечение ще ми трябва, за да получа желаните резултати?
• Как трябва да се грижа за кожата си след лазерно лечение?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама