5 полезни трика за безупречен грим през лятото


5 полезни трика за безупречен грим през лятото
Снимка: Thinkstock/Guliver

Хубавият грим е задължителен елемент от визията на всяка жена. Разбира се, той може да е изключително семпъл и естествен, но почти винаги е там, подчертавайки нежните женски черти. През лятото обаче поставянето и издръжливостта му са поставени под сериозно изпитание. Ето защо днес ще ви покажем основните трикове, благодарение на които ще изглеждате наистина впечатляващо, дори навън да е 40 градуса!

Използвайте четка

Ако питате някой гримьор, той ще ви каже, че използването на четка за гримиране е меко казано препоръчително. През летните месеци избягвайте да нанасяте разкрасяващи продукти за лице с пръсти, защото бързо може да се сдобиете с неприятни „екстри“ като пъпки. Жегата, в комбинация с леко потни длани, са истински развъдник на бактерии... Ето защо се запасете с няколко четки, които да почиствате с антибактериални мокри кърпички след всяко ползване.

По-малкото е повече

През летните месеци всеки макиаж е изправен пред истинско топлинно предизвикателство. Ето защо е хубаво да помните „златното“ правило, че „по-малко винаги е повече“. Дори да имате несъвършенства по кожата, оставете плътните фон дьо тени за по-хладни дни, когато порите ви няма да са запушат толкова. Доверете се на най-обикновена комбинация между хидратант, коректор и спирала.

Избягвайте ярките цветове

Уверете се, че летният ви арсенал от гримове не включва дълбоки, наситени цветове. Високите градуси могат да превърнат и най-матовите сенки за очи в тежки, мазни и почти разтечени цветни кръгове. Препоръчваме ви да се доверите на пастелните нюанси в нюд гамата, които отиват изключително много на кожа със слънчев загар.

Забравете за прахообразните ружове

В горещото време сухите ружове неизбежно влизат в контакт с потта, което пък води до появата на грозни цветни петна. Ако искате да придадете здрав вид и лек блясък на лицето си, изберете руж стик. По-леката му текстура ще позволи на кожата на диша, като едновременно с това ще бъдете застраховани от размазване.

Внимавайте с избора на червило

Дълготрайните, водоустойчиви и матови червила имат силно изсушаващ ефект върху устните, а това определено не ви е нужно през топлите месеци. Заменете ги с хидратиращите балсами и червила с по-леки текстури.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама