5 съвета за къдрокоски


5 съвета за къдрокоски
Снимка: iStock/Guliver

Къдравата коса си има свои правила. По природа тя е по-суха, с липса на блясък и по-склонна към накъсване. Но косата ви винаги може да изглежда прекрасно, ако се грижите правилно за нея.

1. По-рядко миене

Не казваме, че трябва да ходите с мръсна коса, но ако я миете веднъж седмично, това ще ви помогне да имате хубави къдрици. Като алтернативен вариант може да използвате сух шампоан или бебешка пудра, за да абсорбират нежеланото омазняване от корените.

2. Спете върху коприна

Памукът може да "открадне" влагата от кожата (и кожата ви), докато спите. За да предпазите косата си от оплитане, което се получава при въртене, облечете възглавницата си в копринена или сатенена калъфка.

3. Хидратиращи продукти

Балсамите и маските трябва да бъдат задължително включени във вашия бюти режим. Къдравата коса естествено е по-суха, отколкото правата, затова трябва редовно да използвате продукти, които да овлажняват косъма.

4. Тениска вместо кърпа

Повечето от нас подсушават косата си с кърпа, но това има негативен ефект върху къдравите коса. Вместо това използвайте стара тениска или микрофибърна кърпа, за да не се накъса косъма.

5. Използвайте олиа за блясък

Много къдрокоски се оплакват, че косата им няма блясък. Може да се справите с този проблем, като използвате натурални масла, които подхранват и създават блясък. Зехтин, кокосово масло и рициново масло са добри варианти.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама