5 важни истини за късата коса


5 важни истини за късата коса
Снимка: Getty Images/Guliver

Напоследък късите прически станаха супер популярни, за което трябва да благодарим на звезди като Нина Добрев и Кейти Пери. Независимо дали сте се спрели на лоб до раменете или пикси, има няколко универсални истини, които трябва да знаете - от поддържането до стилизирането.

1. Изберете умно фризьора си

Добрата подстрижка винаги е важна, но особено за късите прически, тъй като има по-малко коса, с която да прикриете грешките. Уверете, че вашият фризьор много добре знае какъв тип коса имате и как да я оформи. 

 2. Подстригвайте се по-често

Макар че може да не се подстригвате в продължение на седмици, когато имате дълга коса, при късата всеки излишен сантиметър има значение за добре оформената ви прическа. Добре е да посещавате фризьор на всеки 3 до 5 седмици в зависимост от това колко бързо ви расте косата.

3. Мислете стратегически за цвета на косата си

Ако обмисляте да боядисате косата си в по-светли нюанси за лятото, го направете след подстрижка, за да може фризьорът да избере цвят, който да отива на новата ви прическа. Например, вижте как Кристен Бел има по-тъмни корени и няколко по-светли кичура около лицето си. Разположението им дава дълбочина на лоба й.

4. Регулирайте режима си

Обикновено по-късата коса се омазнява по-бързо, което означава, че трябва да я миете по-често. Също така ще забележите, че имате нужда от по-малко измиващи и стилизиращи продукти. Обърнете внимание как се чувства косата ви и променете режима си, ако се налага.

5. Повече време за стилизиране

Когато се събудим с безформена коса, просто я връзваме на опашка или използваме аксесоари. Но при късата коса това не помага, затова ще се налага сутрин да отделяте малко повече време, за да я стилизирате.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама