6 домашни маски, които всяка жена със сива коса трябва да опита


6 домашни маски, които всяка жена със сива коса трябва да опита
Снимка: iStock

Сивата коса е характерен признак на стареене, който повечето жени не харесват. Но с помощта на тези 6 ефективни лека може да се справите с този проблем.

Къна

Смесете две чаени лъжички къна на прах, една чаена лъжичка лимонов сок, две чаени лъжички извара, едно яйце и половин чаена лъжичка кокосово масло. Сложете всички съставки в тенджера, направете паста и я нанесете върху косата си. Измийте след два часа. Тази смес ще прикрие напълно сивите коси без никакво увреждане на косъма.

Сусам

Яжте сусамово семе и нанесете сусамово масло върху косата си, за да запазите по-дълго нейния естествен цвят.

Извара

Нанесете половин чаша извара върху косата си, като преди това добавите щипка черен пипер и лъжица лимонов сок. Отмийте след 1 час. 

Вижте още: Съвети, с които да имате красива и здрава коса

Разтопено масло

Ежедневният масаж на скалпа с чисто гхи масло също може донякъде да облекчи проблема със побеляването на косата.

Кокосово масло

Кокосовото масло и лимоновият сок, в комбинация, могат да потъмнят косата. При смесването на тези две съставки настъпва химическа реакция, при която се отделят специфични вещества. Благодарение на тях косата с времето косата започва да възвръща естествения си пигмент.

Черен чай

Друга ефективна съставка, която помага за предотвратяване на побеляването на косата е черният чай. Можете да го използвате за изплакване след шампоана или да си направите маска с него. В първия случай ще са ви необходими около 200 мл чай. Можете също така да накиснете шепа листа от черен чай за два часа в топла вода и да ги смелите на гладка паста. Добавете малко лимонов сок и нанесете като маска за коса за 40 минути. След това отмийте с шампоан. 

Вижте още: 5 маски за коса с уникален ефект

Важно: Статията е с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама