6 съвета за дамите с мазна кожа


6 съвета за дамите с мазна кожа
Снимка: iStock/Guliver

Макар че повечето жени подчертават лицата си, за да изглеждат по-свежи, тези от нас с мазни кожи са заети с това да попиват излишната мазнина от челото и брадичката си. Ето 6 съвета, които да следвате, за да изглежда лицето ви прекрасно през целия ден.

1. Използвайте тоник

Тониците имат лоша слава заради това, че са прекалено агресивни към кожата, но за тези от нас с мазни кожи те всъщност са идеални. Просто потърсете такива, които са без алкохол и ги използвайте след като сте почистили лицето си.

2. Ексфолирайте редовно

Мазната кожа е склонна към образуване на повече мъртви клетки, заради което редовното ексфолиране е ключът към поддържането на чиста кожа. Нежен, химически ексфолиант (като салицилова киселина) ще ви помогне да отстраните омазняването и да направите кожата по-гладка.

3. Овлажнявайте стратегически

Факт: Дори тези от нас с мазна кожа се дехидратират. Всъщност пропускането на слагането на хидратиращ продукт може да е причината кожата ви да произвежда повече мазнина, за да компенсира липсата й. Придържайте се към обезмаслени формули или леки гелове, за да получите хидратация, от която имате нужда.

4. Променете начина, по който поставяте козметика

Повечето хора започват да нанасят крем от центъра на лицето си към краищата. Заради това поставяте по-голяма част от крема върху T-зоната (зона, която е по-склонна към омазняване). Вместо това започнете по периметъра на лицето.

5. Попийте, преди да сложите грим

След като сте нанесли хидратиращ продукт, отстранете излишната мазнина, като поставите лист домакинска хартия върху лицето си, преди да започнете да си слагате грим. Така ще подготвите лицето и ще направите грима си по-траен.

6. Използвайте праймър преди и след грим

Вече сигурно знаете колко е подходящо първо да поставяте праймър на лицето си, но също така е много ефикасно като заключителна стъпка. След като нанесете фон дьо тена си, сложете отгоре малко количество праймър върху T-зоната (или където сте забелязали, че ви се омазнява лицето), за да премахнете всеки нежелан блясък и да задържите грима си на мястото му през целия ден, без да се налага да слагате друг слой пудра.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама