6 съвета за красота през зимните месеци


6 съвета за красота през зимните месеци
Снимка: iStock/Guliver

Зимата е студено и мрачно и никак ни не се става от топлите завивки сутрин. Тялото и кожата ви имат нужда от специална грижа и внимание, особено сега, когато температурите са агресивни.

Ето няколко съвета за красота, които определено ще са ви полезни точно сега.

1. Не мийте косата си всеки ден

Носенето на шапки, отоплителните печки, климатиците и честата смяна на температурата влияят на косата и тя започва да се омазнява по-често. Хубаво е да не я миете всеки ден, защото това допълнително я стресира. В последствие ще стане по-суха и крехка.

2. Използвайте сух шампоан

Сухият шампоан е верен помощник на дамите през зимата. Ако бързате и нямате време, а косата ви не е в перфектната си форма, можете да се доверите на сухия шампоан – за нула време ще се справите с проблема.

3. Грижете се за кожата си всеки ден

Кожата ви има нужда от хидратация всеки ден, а също и от почистване. Добре поддържаната кожа винаги се забелязва отдалеч. Можете да подхранвате кожата вечер, а когато имате повече време да си правите специални зимни маски.

4. Грижете се за ръцете

Студеното време и вятърът са врагове на кожата на ръцете ви. Препоръчваме ви да носите ръкавици, а и освен това да подхранвате кожата на ръцете си всеки ден. Не забравяйте и за добре поддържания маникюр.

5. Грижете се за устните си

Устните също имат нужда от специални грижи и внимание. Ползвайте хидратиращи червила и балсами, с които да ги подхраните и те да запазят свежия си вид.

6. Носете си малък несесер за спешни случаи

Често се случва да бързате и нямате време за сутрешния си тоалет. Подредете в несесера най-важните принадлежности и по всяко време ще можете да ги ползвате. Не забравяйте червеното червило – във всеки момент можете да промените визията си, благодарение на него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама