6-те най-добри професионални бои за коса в света


6-те най-добри професионални бои за коса в света
Снимка: iStock/Guliver

Професионалните бои за коса са много по-различни от боите, предлагани в масовата мрежа.

Сигурно постоянно ви се случва цветът от кутията на боята, купена от супермаркета, да няма нищо общо с цвета, който се е получил след боядисването. Това е и една от основните причини да предпочитаме професионалните бои за коса пред дрогерийните.

А като прибавим към това и бързото, неравномерно отмиване, агресивните съставки и често срещаното слабо (или дори никакво) покритие на белите коси, разочарованието става пълно.

В търсене на най-доброто решение за цвета на коса ни, неминуемо стигаме до тях – професионалните бои за коса. И добрата новина е, че думата „професионални“ съвсем не трябва да ни плаши, защото всяка жена може да се боядиса с такава боя в домашни условия.

Това, че фризьорите работят с тези бои, не означава, че само те имат честта да се докоснат до тях. Към днешна дата можеш лесно да се сдобиеш с професионална боя от специализиран магазин или дори чрез поръчка онлайн от Agora BBeauty.

А ето и 6 от най-добрите професионални бои за коса в света, доказали се през годините:

1. Majirel

Легендарната боя за коса, създадена преди цели 40 години от лидера в козметиката за коса L’Оréal Professionnel, несъмнено е една от най-добрите бои, създавани изобщо някога. Формула, устояла толкова много години на инoвациите в света на красотата, не може да бъде случайност!

Любима на хиляди фризьори и жени по целия свят, с ръка на сърцето можем да кажем, че Majirel заслужава почетното първо място в класацията.

2. Wella Koleston

Това, което държи Koleston на челно място в класациите е непрестанното обновяване и подобряване на линията от 1950-та година насам. Боята предлага един от най-богатите каталози от цветове и нюанси, които дават поле за безброй много цветови комбинации и възможност за създаване на истински шедьоври върху косата.

3. INOA

Първата трайна безамонячна боя на Loreal Professionnel създаде истински фурор сред клиентите на марката и професионалните стилисти.

Притежаваща всички качества на трайните амонячни бои, но без амоняк в състава си, INOA е истинска революция в козметичната индустрия и се превърна в тотален бестселър на марката.

В последствие, много брандове последваха стъпките на козметичния гигант и създадоха подобни бои, но нито една от тях не измести INOA от първото място в тази категория.

4. Elgon

Италианците са известни с изискания си вкус и неподправен усет към красивото. Ето защо изобщо не е изненада, че и в козметичния бранш са завоювали своите почетни места.

Боята Elgon се слави с най-доброто покритие на белите коси, а същевременно с ниско съдържание на амоняк. Не е за пренебрегване и фактът, че размерът на тубичката е един от най-големите, предлагани на пазара – цели 120 мл. Това е повече от двойно количество, в сравнение с повечето бои за коса, което прави боята по-достъпна за крайния клиент.

5. Paul Mitchell

Скоро след създаването си, боята на Paul Mitchell бързо оказва голямо влияние в света на професионалните бои за коса. Марката също спечели обичта на клиентите си, заради отказа да тества своите продукти върху животни. Формулата на боята дава отлични резултати и добра поносимост, дори при хора с чувствителен скалп.

6. Redken

Каталогът на боята на Redken е вдъхновение на редица световно известни стилисти. Боите на американския бранд са нежни към косата, но създават интензивни и дълготрайни резултати. Формулата гарантира, че никога няма да усетите косата си суха, след използването ѝ, а напротив – ще се радвате на мека и блестяща коса.

---

Без значение в какъв цвят боядисвате косата си – огнено червено, изкусително черно или пленяващо русо, едно е сигурно – ако искате професионални резултати, като след фризьор, използвайте професионална боя за коса.

Преминаването от обикновена към професионална боя е малка стъпка, която ще доведе след себе си огромни резултати в бъдеще, а именно – ще се радвате на здрава коса, по-малко изтощаване, накъсване и цъфтеж, и най-вече – дълготраен и блестящ цвят след всяко боядисване, години наред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама