7 части от тялото, които миете грешно


7 части от тялото, които миете грешно
Снимка: iStock/Guliver

Съществуват над 2000 бактерии, които живеят по човешкото тяло. Оказва се, че през цялото време сме почиствали различни части по грешен начин и сме нанасяли повече вреди, отколкото ползи. Ето какво имаме предвид.

1. Пъп

Обикновено повечето от нас пренебрегват чистотата на пъпа или го почистват по грешен начин. Пъпът ви трябва да се почиства веднъж седмично и по специфичен начин. Потопете памучен тампон в малко спирт и завъртете навътре. Избягвайте да използвате лосион за тяло около него, защото събира мръсотия.

2. Уши

Това се разбира от само себе си, но използването на нокти и пръсти за почистване е абсолютно „не”. Вместо това нанесете няколко капки затоплено бебешко масло или глицерин, за да омекотите ушната кал. Напълнете спринцовка или капкомер с топла вода и обърнете главата си от другата страна, за да излезе водата. Избършете с кърпа и повторете процеса. В аптеките също продават комплекти за промивка на уши.

3. Език

Езикът ви трябва да се почиства също толкова често, колкото и зъбите. Продават специални уреди за тази цел, които малко напомнят на стъргало – поставете го в задната част на езика си и бавно го изведете напред с малко натиск.

4. Лакти

За да избегнете натрупването на мъртви кожни клетки, които потъмняват лактите ви, препоръчително е да ги ексфолирате веднъж или два пъти седмично. Можете да използвате захар или сол, смесени с лимонов сок, а след това да намажете с хидратиращ лосион.

5. Скалп

Натрупването на мръсотия по скалпа може да бъде причинено от мъртви клетки или дори твърде много използване на продукти за коса. За да го почистите, изплакнете косата си напълно, а след това смесете един счукан аспирин към шампоана си и разтъркайте нежно.

5 ПРИЧИНИ КОСАТА ВИ ДА ПОБЕЛЕЕ НА МЛАДИНИ

6. Лице

За да измиете лицето си, винаги трябва да използвате хладка вода, така че почистването под душа не е най-оптималният вариант. Оставете гелът за лице да поседи 60-90 секунди, преди да го изплакнете.

7. Гръб

Измиването на гърба може би е най-сложното нещо, когато става въпрос за почистване на тялото. За да сте сигурни, че го правите по правилния начин, започнете със сухо четкане. След това продължете към редовното търкане с помощта на гъба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама