7 изненадващи приложения на киселото мляко


7 изненадващи приложения на киселото мляко
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да, изключително вкусно е, но киселото мляко не става само за ядене и пиене. В него има съставки, които го правят изключително полезно както за поддържането на красив външен вид, така и за по-здравословен начин на живот. След като прочетете тези интересни негови приложения, със сигурност никога вече няма да лишавате хладилника си от кисело мляко!

1. Прави имунната система по-силна

Според изследвания натуралното кисело мляко прави имунната система по-силна, като повишава производството на гама интерферони- те играят ключова роля в борбата с някои алергии и вирусни инфекции. Други изследвания сочат, че киселото мляко помага пи превенцията на стомашно-чревни инфекции.

2. Избелване на зъби

Ще ви излезе доста скъпо да отидете на зъболекар и да избелите зъбите си. Но защо ви е да го правите, като може да стане по много по-здравословен и удобен за вас начин! Търкайте зъбите си с кисело мляко всеки ден и след няколко седмици ще видите как те са много по-бели. Това е заради фосфора и калция, които се съдържат в киселото мляко.

3. Срещу слънчево изгаряне

За да се избавите от ужасната болка, причинена от слънчево изгаряне, просто намажете проблемната зона с кисело мляко и изчакайте поне 20 минути, след което измийте с хладка вода. Цинкът, който се съдържа в млякото, охлажда и предотвратява сърбеж.

4. Маска за коса и лице

Киселото мляко може да се използва върху кожата по много начини. То хидратира, помага да изравните тена си, бори се с акнето и бръчките, както и тъмните кръгове под очите. Смесете кисело мляко с мед (а може и само кисело мляко) и масажирайте лицето си, след което постойте и измийте след 10 минути. Киселото мляко е полезно и за скалпа и косата ви- прави я блестяща и мека. Може да го използвате вместо балсам. Просто изсипете една кофичка върху главата си и масажирайте. Измийте с хладка вода. Киселото мляко предотвратява косопад и дори при цъфтящи връхчета.

5. Плосък корем!

Киселото мляко е неизменим помощник в диетите- според изследвания, ако диетата ти съдържа възможно най-много кисело мляко, сваляш 81% повече килограми около коремчето и 22% от цялото тяло, отколкото ако отсъства в диетата ти.

6. Почистете

Киселото мляко действа безотказно срещу петна върху повърхности като месинг. Просто сложете малко кисело мляко върху кърпа и избършете артикула- гарантираме ви, че ще е като нов!

7. За децата - безвредна боя за рисуване, която става за ядене

Ако имате деца, които обичат да рисуват, но и да си „похапват“ от боята, не се притеснявайте. Сложете няколко капки готварска боя в кисело мляко и ги оставете да рисуват (и похапват) на воля!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама