7 мита за красотата


7 мита за красотата
Снимка: iStock/Guliver

За да поддържаме красотата си полагаме много грижи, тъй като искаме винаги да изглеждаме прекрасно. Често получаваме и четем съвети, които обаче не винаги са ефикасни. Затова днес сме се заели да разбием няколко бюти мита, в които не трябва да вярвате.

1. Постоянно вкарване и изкарване на четката

Многократното потапяне на четката може да има негативен ефект. По този начин вкарвате много въздух в спиралата, което ще доведе до по-бързото й изсушаване и слепване.

2. Когато ви се счупят сенките, вече не може да ги използвате

Това е напълно грешно. Може да спасите счупени сенки за очи (всъщност, всичко, което е на основата на прах) с малко изопропилов алкохол. Съберете всички части, след което капнете изопропилов алкохол, докато напълно се абсорбира. Притиснете с пръсти грима, за да може да възстановите формата му и сте готови.

3. Ако имате мазна кожа, избягвайте продукти на основата на олиа

Мазнината привлича мазнина, затова ако миете лицето си с почистващо олио, това ще помогне да балансирате мазната си кожа.

4. Пастата за зъби може да помогне при пъпки по лицето

Макар че този трик е много стар, съставките в някои пасти за зъби не винаги са полезни за кожата ни. В повечето случаи е по-добре да оставите пъпката сама да изчезне или да използвате продукт, който е специално предназначен за акне. 

5. Шампоанът ще спре да действа, ако не го сменяте

Това напълно не е истина. Шампоанът почиства вашата коса и няма да спре да работи, защото използвате една и съща формула за по-дълъг период. Ако нуждите на вашата коса се променят (например косата ви става по-мазна, отколкото преди) е време да смените марката.

6. Пиленето на ноктите може да се прави във всяка посока

Трябва да оформяте ноктите с пила за маникюр, като я движите само в една посока. Това ще предотврати начупването им.

7. Ако ядете прекалено много сладки неща, ще ви излязат пъпки

Това не е истина. Няма определени храни, които могат да причинят акне. Кожата на всеки е различна, затова е най-добре да се придържате към здравословна диета, ако се притеснявате, че начинът ви на хранене се отразява върху кожата ви. Най-важен е балансът , което означава, че може да ядете сладки неща, но просто трябва да го правите умерено.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама