7 съвета за здрава и красива кожа


7 съвета за здрава и красива кожа
Снимка: Thinckstock/Guliver

Красивата и здрава кожа е едно от най-важните неща за поддържаната жена. За да постигнат това, дамите използват цял арсенал от бюти продукти - от всякакви пилинги и кремове до овлажняващи маски и скрабове. За съжаление те не винаги ни дават желания резултат. Защо се случва това? Днес сме ви подготвили няколко прости правила, които трябва да следвате, за да имате прекрасна кожа.

Често почиствайте екрана на вашия телефон със специални кърпички

Забелязвали ли сте почервеняване по бузите си? Ако е така, бъдете внимателни със смартфона си, тъй като той може да причинява сърбеж, зачервяване, подуване в близост до вашите скули. Скорошни проучвания са открили, че екраните могат да бъдат покрити с 10 пъти повече бактерии сравнение с тоалетна чиния.

Редовно мийте четките за грим

Четките за грим, ако се използват неправилно, могат да причинят акне, алергии и други кожи проблеми. Точно поради тази причина четките и гъбите трябва да бъдат почиствани редовни. Може да използвате обикновен дезифектант и антибактериални кърпички за тази цел. Ако искате по-добро почистване, най-добрият начин е да използвате деликатни течности като шампоан и течен сапун.

Внимавайте с диетата си

Сладките и мазни храни са най-големите врагове на здравата кожа. Всички знаят това. За съжаление хората често забравят, че трябва да ги избягват в менюто си. Затова трябва да гледате да се храните с балансирано и да си осигурявате необходимата доза витамини и минерали.

Бъдете внимателни със скрабовете

Абразивните скрабове за лице правят кожата ви свежа, чиста и гладка. Въпреки това, прекаленото търкане може да причини възпаление. Ако кожата ви е склонна към изсушаване и образуване на акне, използването на скрабове само може да влоши състоянието й. Вместо това ги заменете с мек ексфолиращ лосион. Хората с мазна кожа, трябва да използват скраб веднъж седмично.

Нанасяйте крем преди и след басейн

Химикалите в басейна изсушават кожата, правейки я дехидратирана и люспестта. За да я защитите от излагането на хлор, използвайте подхранващ крем всеки път, когато влизате в басейна. След къпане трябва да измиете лицето си хубаво и да нанесете хидратиращи продукти.

Обръщайте внимание на сигналите, които тялото ви праща

Често срещани козметични проблеми като раздразнение, зачервяване и подуване на лицето могат да са знаци за сериозни здравословни проблеми. Затова обръщайте повече внимание и не ги игнорирайте.

Избягвайте прекалено горещите душове

Много горещите душове и бани (около 50 градуса) могат да разрушат защитния слой на кожата от липиди, който помага да се задържа влагата в по-дълбоките слоеве. Най-добрата температура е 35 градуса.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама