8 бюти приложения на рициновото масло


8 бюти приложения на рициновото масло
Снимка: iStock

Рициновото масло има антибактериални и противогъбични свойства и е пълно с някои жизненоважни хранителни вещества като витамин Е и протеини, които са необходими за здрава коса и кожа. Маслото може да се използва по много различни начини - за намаляване на възпалението на кожата или за лечение на различни кожни заболявания като екзема и псориазис. Това е страхотно масло за спиране на косопада и също така за стимулиране на здравия растеж на косата.

Ето 8 ползи от употребата на рициново масло

1. Здрав скалп

Подхранвайте косата си, за да расте здрава. Важно е да си правите масаж на скалпа от време на време. Просто потопете пръстите си в купа с топло рициново масло и го масажирайте в скалпа. Така също лекувате инфекции на скалпа, освобождавате го от всякакви бактериални и гъбични инфекции и пърхот.

Вижте още: 6 етерични масла за коса - ползи и как се използват

2. Косопад

Рициновото масло е добре известно със способността си да лекува косопад, а също и изтъняване на косата. Нанесете рициново масло заедно с няколко капки масло от розмарин и го масажирайте върху скалпа и косата. Оставете за половин час и след това измийте с мек шампоан.

3. Увредена коса

Голямото количество витамин Е, присъстващо в рициновото масло, е отлично за овлажняване на суха, чуплива коса, за да се обърнат всички щети, причинени на косата. Използвайте го веднъж седмично, масажирайте в дълбочина и го оставете за една нощ за здрава коса.  

4. Стимулира растежа на косата

Рициновото масло насърчава растежа на косата. Поради гъстотата на маслото, смесете с кокосово масло, за да го нанесете лесно. Оставете да престои една нощ. Измийте го на следващия ден.

Вижте още: 3 вида водорасли за красива кожа без бръчки

5. Против стареене

Нанесете тънък слой от органично рициново масло и го масажирайте по цялото лице, като използвате бавни, кръгови движения, за да подхраните в дълбочина и да се борите с фините линии и бръчки.

6. Блестящи устни

Намажете малко количество рициново масло и го оставете за една нощ, за да добавите блясък и да овлажните напуканите устни.

Вижте още: За през нощта: Съвети за красота с вазелин

7. Меки ръце

Рициновото масло може да се използва за масаж на ръцете ви. Можете също да го използвате като нощен крем, за да се събудите с гладки и меки ръце.

8. Масло за кожички

Рициновото масло помага за омекотяване на кожичките и предпазва ноктите от напукване. Нанасяйте малко количество рициново масло върху кожичките и ноктите си всяка вечер преди лягане за здравословен растеж на ноктите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама