9 съвета за перфектно гладки крака


9 съвета за перфектно гладки крака
Снимка: iStock/Guliver

Гладката и сексапилна кожа е нещо чудесно, но поддръжката й е много изтощителна. Предлагаме ви 9 съвета от експерти, благодарение на които ще изглеждате невероятно и то без излишни усилия.

1. Ексфолирайте, винаги

"Ексфолирането спомага за изваждането на косъмчетата от фоликула и помага за това те да запазят цикъла си на растеж непроменен", казва Хиба Капил, собственик на спа салони. Кожата ще остане гладка по-дълго, защото самобръсначката ще успее да достигне до малките косъмчета, които обикновено са скрити под пластовете мъртва кожа. Потърсете си продукти със салицилова киселина или плодови ензими за по-добри резултати.

2. Премахнете омазняването по кожата

Употребата на скрап преди бръснене също би ви бил полезeн. Ексфолирането ще премахне омазняването на кожата ви и ще помогне на вашата самобръсначка да захване дори и най-малкото косъмче.

3. Използвайте четка

Очарова ли ви голямата обла четка, която обикновено виждате в бръснарницата? Тя обичайно се нарича "четка язовец" и се употребява върху лицето на приятеля ви, но защо и вие да не се улесните с нея? "Най-качественото бръснене се получава с четка и гел", казва доктор Дебра Джалиман, дерматолог - козметик и автор на книгата "Правилата на кожата". Използвайте четката, за да разтриете гела за бръснене.

4. Как да си изберем най-добрата самобръсначка?

Според Капил, всички самобръсначки са различни. Жените, които имат суха кожа, определено трябва да си изберат самобръсначки с овлажняващи лентички. Дамите с по-чувствителна кожа трябва да направят проучване и да открият идеалния за тях вариант, който не дразни кожата им. "За перфектни резултати, винаги използвайте бръсначи с много остриета", препоръчва Капил.

5. Не бръснете по посока на растежа на косъма

Преди да започнете процедурата се уверете, че кожата ви е идеално хидратирана! Доктор Джалиман препоръчва винаги да се бръснете в посока противоположна на тази на растежа на косъма и всеки път да използвате нова самобръсначка. Това може и да не ви звучи добре на пръв поглед, но ако ще доведе до по-малко бръснене, защо да не опитаме? Ако постоянното бръснене ви идва в повече, лекарката препоръчва да си намерите друг метод за отстраняване на досадните косъмчета.

6. Направете го по стария, изпитан метод

Методът, който най-много ни впечатли, беше препоръчан от една баба. "За премахване на нежеланото окосмяване по лицето си направете маска от брашно от нахут (бесан) и куркума с малко вода и го втривайте в лицето си докато не изсъхне. За да намалите космите по краката си, си пригответе смес от захар, лимон и мед. Сложете сместа в микровълновата печка за 2-3 минути на най-високата температура и после нанесете тънък слой върху краката си", препоръчва тя.

7. Опитайте със соя

Преборете се с повторното израстване, като си купите лосион съдържащ соя. Според някои изследвания тази съставка спомага за намаляване на растежа на космите и за свиване на диаметъра им.

8. Важно е и с какво се храните.

Това, което ядете, също може да повлияе на вашето окосмяване. Капил предлага да намалите консумацията на рафинирани въглехидрати и да се постараете да приемате повече храни, които съдържат витамин B6. Добавете повече риба и пиле към хранителния си режим. Вегетарианците могат да опитат, като увеличат консумацията на банани, зеле, броколи и моркови.

9. Опитайте алтернативни методи

Ако бръсненето ви е омръзнало, а лазерът и кола маската ви се струват болезнени начини за епилация, опитайте с маска с мед или захар. "Захарта е известна като природен лазер и третирането с нея ще намали растежа на космите драстично. Гелът, който ние използване, е направен от захар, лимонов сок и вода и се прикрепя само към космите, без да залепва към кожата", съветва Капил. Можете да бъдете сигурни, че сместа няма да запуши порите ви, а само ще намали окосмяването.

 Източник: realbeauty.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама