Идеалният летен педикюр

  • Идеалният летен педикюр
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 03.07.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

През летния сезон, когато носим сандали и различни типове отворени обувки, трябва да се погрижим да имаме и перфектен педикюр. Ако нямате възможност да отидете при специалист, е напълно възможно да постигнете чудесни резултати и в домашни условия. Просто спазвайте следващите няколко стъпки и ще се радвате на чудесен педикюр цяло лято.

1. Накиснете стъпалата си

Напълнете малко легенче с вода и ги оставете около 10 минути. Можете да добавите соли или масла по избор. Така кожата ще омекне и ще можете по-лесно да почистите мъртвата кожа.

2. Почистете ги

Използвайте специална пила за крака. Има различни видове, някои за преди накисване, други за след. Пилата обикновено има две страни - не забравяйте да използвате гладката накрая, за да изравните всички останали неравности.

3. Изпилете ги

Винаги пилете на една страна, за да избегнете счупване или раздвояване на нокътя. Бъдете внимателни и си оставете достатъчно време, за да постигнете желаните резултати.

4. Избутайте и премахнете кожичките

Премахването на кожичките е напълно по ваш избор, но ще е добре поне да ги избутате надолу, за да имате по-голяма плочка на нокътя. Можете да опитате със специално масло за кожички, което се нанася върху тях, престоява няколко минутки и след това те сами падат.

5. Лакирайте

Нанасяйте лака много внимателно върху плочката и много внимавайте да не излезете извън нея и да намажете и кожичките. Ако все пак това се случи, сложете малко лакочистител върху клечка за уши и внимателно почистете.

Обръщайте внимание на педикюра си, защото ако не изглежда добре, е доста забележимо. Опитайте се да отделяте време за тези няколко стъпки поне веднъж в седмицата, за да сте сигурни, че стъпалата и ноктите ви изглеждат перфектно.

Постарайте се да премахвате загрубялата кожа и бъдете търпеливи. След като изпълните по-горе написаните стъпки, може да нанесете олио или масло, което да подхрани краката и ноктите ви. Препоръчително е да съдържа витамин Е. Резултатите си заслужават и няма да имате никаква нужда от педикюрист.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.