Как винаги да изглеждате безупречно


Как винаги да изглеждате безупречно
Снимка: iStock/Guliver

Имате ли позната, която винаги изглежда безупречно, независимо колко часа е спала? Често се чудите как постига това с този натоварен график? Ето няколко трика, които не отнемат нито много време, нито много пари, но ще ви помогнат всеки ден да изглеждате добре, без да полагате особени усилия:

1. Хидратирайте кожата си добре - пийте вода!

Тя пречиства организма и влияе много добре на кожата. Не се наливайте, а просто пийте често и по малко. Колкото повече вода пиете на ден, толкова по-добре. Слагайте крем - дневен и нощен, за да имате добре изглеждаща кожа.

2. Възглавницата 

Някога замисляли ли сте се от каква материя е калъфката на възглавницата ви и дали тази материя не дразни кожата? Не звучи особено важно, но всъщност е, и то много. Изберете си сатенена калъфка, която е нежна на допир.

3. Правете си домашни маски 

Те са като еликсир за кожата ви. Домашните маски хидратират кожата, правят я мека и я изглаждат. Пробвайте маска с жълтък за стегната кожа - разбийте един и намажете върху лицето си. Почакайте 10 минутки и ще усетите стягане. Яйцето опъва кожата, премахва несъвършенствата и изглажда бръчките. Правете това 2-3 пъти в седмицата и ще видите резултата.

4. Авокадо

То е изключително полезно за здравето и красотата на кожата ни, защото съдържа много важни антиоксиданти и мастни киселини, които я подхранват в дълбочина. Дори и само да го ядете, така също се оказва много благоприятно действие върху кожата.

5. Ябълков оцет 

Той е изключително полезен за здравето на кожата ви. Можете да го приемате като напитка, смесен с нещо друго, което да притъпява вкуса, а можете и да го нанасяте върху лицето си. Той пoчиства кожата и стяга порите. Смесете малко вода с оцет и нанесете с памучен тампон върху лицето. Изчакайте да подейства около 10 минутки и изплакнете. След това не забравяйте крема за лице, за да хидратирате кожата, а и да премахнете острата миризма на оцета.

* Хората с чувствителна кожа трябва да избягват да слагат ябълков оцет върху лицето си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама