Морска сол за красива кожа и коса


Морска сол за красива кожа и коса
Снимка: iStock/Guliver

Може би сте свикали да използвате морска сол, когато сте настинали, но тя всъщност има полезно действие върху косата и кожата. Има страхотно влияние и е основна съставка на много козметични продукти, благодарение на съдържащите се минерали и полезни хранителни вещества. Ето за какво можете да използвате морска сол:

1. Скраб за тяло

Смесете любимия си лосион за тяло с морска сол. Докато взимате душ, втрийте сместа хубаво в тялото чрез масажни движения за няколко минути и отмийте. Кожата ви ще стане мека и красива и ще почистите замърсяванията в дълбочина.

2. Лечение на акне 

Неприятното и упорито акне може да бъде премахнато чрез морска сол. Натопете памук в топла вода и след това в морска сол. Сложете го върху проблемните зони и изчакайте да подейства около 10 минути. След това измийте добре кожата и ако има нужда, нанесете крем. Можете да повтаряте тази процедура 2-3 пъти седмично.

3. Вана с морска сол 

След натоварен ден всеки човек има нужда от малко релакс. Можете да си доставите огромно удоволствие като отделите 1 час за гореща вана с морска сол. Мускулите ви ще отпочинат и ще се отървете от стреса.

4. Ексфолиант за лице 

За тази процедура ще е по-добре да използвате готварска сол, защото не е толкова агресивна към кожата. Смесете солта с натурално масло по избор. Може да използвате кокосово, арганово, бадемово и др. Всяко едно от тях ще ви свърши чудесна работа. Преди да го нанесете върху лицето, трябва да сте го почистили много добре от грима. Масажирайте внимателно, нанасяйки получената смес.

5. Лек срещу мазна коса

Ако имате мазна коса, морската сол е ефикасно решение, тъй като почиства в дълбочина. Също така съдържа много минерали и хранителни вещества, които й придават обем. Можете да добавите малко морска сол в шампоана си или да в маската за коса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама