Най-подходящият хайлайтър според типа кожа


Най-подходящият хайлайтър според типа кожа
Снимка: iStock/Guliver

Хората възхваляват предимно коректора и спиралата за мигли, но според нашето скромно мнение хайлайтърът е недооцененият герой в козметичната ни чантичка. Сложете малко под очите си преди коректора и тъмните кръгове изчезват. Или разнесете в горната част на бузите си и получавате високи скули незабавно. Трикът е да откриете правилния нюанс, който да си подхожда с цвета на кожата ви.

Ако имате бледа до светла кожа

Бледият тен изглеждат най-добре с продукти, които имат сребрист или дори лек лавандулов тон. Перлените пигменти леко ще осветят тена на лицето ви, без да изглежда прекалено (или по-лошо – с нездрав тен).

Ако имате светла до средна кожа

Потърсете си прасковен или розово-златен хайлайтър. Тези цветове имат топли и студени тонове, които ще подчертаят естествения цвят на кожата ви, без да изглежда прекалено много. Това гарантира, че ще получите естествено изглеждащ блясък за разлика от хайлайтър, който е прекалено мътен или червеникав.

Ако имате средна до мургава кожа

Избягвайте всичко, което е твърде светло или перлено, тъй като може да придаде студенина на кожата ви. Топлите хайлайтъри, които имат нюанси като шампанско или прасковено, ще засилят естествения ви блясък.

Ако имате мургава до тъмна кожа

Изберете си златен или бронзов хайлайтър. И двата са доста топли като пигментация и ще подчертават естествената топлина на кожата ви.

Ако имате тъмна до много тъмна кожа

За по-тъмните кожи наситените златни или медни нюанси, които са прекалено блестящи, изглеждат най-добре. Прекалено многото блясък може да изглежда като заскрежаване по кожата ви и да изглежда сивкаво.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама