Рецепти за красота с рициново масло


Рецепти за красота с рициново масло
Снимка: iStock/Guliver

Когато става въпрос за натурални масла в бюти режима ни, обикновено сме свикнали да използваме зехтин, кокосово и какаово. Но не трябва да подценявате и рициновото масло, което има много полезни свойства. Предлагаме ви 3 начина, по които може да го използвате.

1. По-силна коса

Рициновото масло съдържа омега-6 и омега-9 мастни киселини, които се използват за подхранване на косата. Също така рициновото масло е ефективно при лечение на пърхот, тъй като има антибактериални и противогъбични свойства. Сложете рициново масло върху пръстите си и масажирайте скалпа, за да стимулирате кръвообръщението и растежа на косата.

2. По-гъсти вежди и мигли

През последните години са модерни по-плътните вежди, но не всяка от нас може да се похвали с такива по природа. За да ги стимулирате естествено, нанесете малко рициново масло върху чиста четчица и нанесете върху веждите. Правете това в продължение на поне 2 седмици. По същия начин може да стимулирате и растежа на миглите си.

3. За хидратация на устните

През по-студените месеци устните ни са склонни към изсушаване и напукване, затова имат нужда от допълнителна грижа. Хидратиращите свойства в рициновото масло са идеални за това. Слагайте по няколко капки от маслото върху устните си сутрин и вечер, за да бъдат по-меки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама