SOS при сухи и напукани устни

  • SOS при сухи и напукани устни
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 08.02.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Устните ни са много нежни - те нямат меланин, затова са податливи на слънчеви изгаряния и можем да унищожим защитното им покритие само чрез облизването им (ензимите в слюнката са виновни за това). Следващите ценни съвети ще ви помогнат да предотвратите тяхното изсушаване и напукване.

Избягвайте матовите червила

Матовите червила са голям хит в момента, но изсушават. Ако все пак искате да си сложите такова, трябва да полагате повече грижи за устните си и да ги хидратирате редовно.

Използвайте скраб за устни

Ексфолирането е изключително важно. Много от предлаганите на пазара скрабове са прекалено агресивни за деликатната кожа на устните, затова ви препоръчваме да се доверите на силата на природата. Хубавото е, че можете сами да си направите скраб. Прочетете как ТУК!

SOS рецепта за устни

Ако искате бързи и ефективни резултати, използвайте тази маска. Смесете равни количества качествен мед, какаово масло и зехтин. Разбъркайте до получаването на гъста паста и нанесете върху устните си преди да си легнете. Тъй като маската е напълно естествена, не трябва да се притеснявате, ако погълнете част от нея.

Балсам за устни със серамиди

Серамидите са естествените мазнини, които са сред изграждащите компоненти на външната структурна основа на кожата. Вашите устни имат естествен защитен слой, но някои храни, процедури, грим и метеорологични условия допринасят за неговото разрушаване. Когато използвате балсам със серамиди, той помага да възстановите този слой.

Избягвайте много кисели и люти храни

Киселите и люти храни нарушават външния защитен слой на устните. Ако искате да нямате напукани и раздразнени устни, избягвайте подобни храни.

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.