Съвети как да нанасяте автобронзант върху лицето


Съвети как да нанасяте автобронзант върху лицето
Снимка: iStock/Guliver

Ето, че тази позабравена тенденция от близкото минало отново е на мода. Честно казано, предпочитаме я пред солариума, а и ако се борави внимателно с продуктите за бронзов загар, ефектът може да е наистина добър. Една от най-трудните мисии в "автобронзирането" обаче е равномерното нанасяне върху лицето. Ето как да го направите правилно стъпка по стъпка.

1. Подгответе кожата си, като ексфолирате, за да се отървете от мъртвите клетки. След това нанесете богат хидратиращ крем, за да сте сигурни, че кожата ви е гладка и равномерна.

2. Използвайте продукти, създадени за вашето лице (или в най-лошия случай, комбинирани за тяло и лице). Тези формули са нежни към кожата и няма да запушат порите, така че не си правете експериментите с „общите” бронзиращи лосиони.

3. Защитете линията на косата си, нанасяйки вазелин там. Същото направете и с веждите, за да предотвратите пропускането или наслагването на много продукт на едно място заради косъмчетата.

4. Внимавайте около гънките - краищата на носа и точно над устните. Ако нанесете прекалено много, кремът може да изглежда по тъмен там. Най-добре боравете с малка четка или клечка за уши в тези зони.

5. Не пренебрегвайте врата и шията си, ако искате равномерен тен. Използвайте гъба пяна, за да нанесете лосиона и се постарайте да стоите максимално изправени, докато той абсорбира, така че да не се получат линии на шията.

6. Търпението е добродетел, когато става дума за тен у дома. Изчакайте лосиона да се абсорбира напълно, след това нанесете с четка тънък слой бебешка пудра върху лицето си, за да му помогнете да се запечата.

7. Заложете на най-светлите нюанси и разчитайте на постепенно наслагване. В никакъв случай не взимайте тъмен вариант с надеждата да се събудите като сексапилна латина. Максимумът, който ще постигнете, е мръсна възглавница и оранжева кожа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама