Тенденциите в грима за Пролет 2017


Тенденциите в грима за Пролет 2017
Снимка: Thinkstock/Guliver

Едва дошла и пролетта вече е силен стимул за нас, дамите, да помислим за външния си вид. Мисълта за наближаващите по-топли дни носи настроение, а с него идва и желанието да обновим модните си познания с актуалните за 2017 година тенденции. Макар добре сложеният и с мярка грим да е винаги на мода, ето някои лесни предложения как да си направите пролетен макияж, с който ще сте в крак с последните модни течения.

Пастелните цветове постепенно отстъпват място на по-ярките и свежи тонове. Може да заложите на ярко червени или малинови устни и неутрални леко подчертани очи. Резултатът е мигновен – лицето засиява, тенът изглежда по-свеж. Всичко, което ви е необходимо, е дълготрайно червило, молив за очи и спирала. При по-ярките червила най-важното е да запазите добре изразен контура на устните.

Важно е и да изберете подходящ за вас нюанс червило. Ярко червените червила със син подтон например карат зъбите да изглеждат няколко тона по-бели, а малиново-виолетовите червила изглеждат чудесно на по-тъмна кожа. Тъй като устните ще са акцентът в грима ви, за да изглеждат безупречно през целия ден, е добре да поставите молив за устни под червилото като прецизно ги очертаете и запълните.

За повече контраст може да използвате и малко коректор и с помощта на плоска четка да оформите ъгълчетата на устните. При този грим не е нужно да сте много добри в нанасянето на очна линия или сенки за очи. Поставете малко тъмно кафяв (за блондинки) или черен (за брюнетки) молив за очи в края на клепачите си и с малка четка го разнесете в основата на миглите, така че да се получи лек опушен ефект. Извийте миглите и нанесете спирала.

В началото на пролетта липсата на тен далеч не е пречка да засияем под слънчевите лъчи. Една от най-свежите за този сезон тенденции в грима е малко по-лек вариант на строубига. При тази техника кожата трябва да се ексфолира първо, за да не изпъкнат несъвършенствата още повече и след като сме подготвили лицето с матираща основа и фон дьо тен с SPF фактор или с хидратиращ крем с SPF фактор и матиращ фон дьо тен, можем да пристъпим към съществената част – нанасяне на хайлайтър. Четките за хайлайт са различни – от тип "ветрило“ с различни размери до тип "моливче“. Важното, обаче, е да докосваме съвсем леко продукта с четката и отново с леко движение да озарим най-горната част на скулите, под веждите, върха на нослето, вътрешните ъгълчета на очите и над горната устна. Независимо от нюанса на хаилайтъра, той трябва леко и плавно, ненатрапчиво, да се прелива с кожата и да отразява с блясъка си всеки слънчев лъч. Достатъчно е нанасянето само на гланц за устни при този грим, а очите подчертайте с два пласта черна или кафява спирала.

Третото ни предложение за Пролет 2017-та е абсолютният унищожител на признаците на пролетна умора. За целта са ви необходими светъл коректор, руж в свеж прасковен или по-бонбонен нюанс без лъскави частици, спирала и молив за очи. Нанесете коректора под очите, в центъра на челото и по продължението на носа и с влажна гъбка и потупващи движения го разнесете, докато се прелее. Озарете погледа с молив и спирала за очи. При този грим акцентът са скулите.

Един от най-лесните начини да определите къде да нанасяте ружа е като се усмихнете леко. Най-изпъкналата част на около един пръст встрани от нослето е мястото, от където можете да нанасяте ружа с леки движения, с кръгла четка с диаметър около 2 см., в посока към върха на ухото. Друга тънкост при нанасянето на руж, за да не прекалите с количеството, е като държите четката под ъгъл от 45° - така избягвате по-концентрираното струпване на пигмента на едно място. На устните нанесете цвят, съответстващ на цвета на ружа. И се насладете на идващата пролет!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама