Всичко, което трябва да знаете за мицеларната вода

  • Всичко, което трябва да знаете за мицеларната вода
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 29.06.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Дори да не използвате ежедневно грим трябва да почиствате кожата си. Околната среда е много замърсена и това предизвиква запушване на порите, което може да доведе до други проблеми. Мицеларната вода е предпочитана пред останалите почистващи продукти, защото върши по-добра работа и се използва по-лесно. Тя също така не съдържа алкохол, оцветители, ароматизатори и сапун. Хубавото при нея е, че е подходяща за всеки тип кожа и може да се използва и в зоната около очите. Тя е добър избор и защото съдържа мицели на естери и мастни киселини, които абсорбират нечистотиите и замърсяванията.

Препоръчително е да използвате мицеларната вода сутрин и вечер за мека и чиста кожа. Ето какво още трябва да знаете за нея.

Как действа?

Тайната на мицеларната вода, често срещана и под наименованието мицеларен разтвор, се крие в мицелите. Това са образувания, съставени от естери на мастни киселини. На практика, когато използваме мицеларна вода, ние премахваме всички молекули мазнина от кожата си без агресивното влияние на алкохола. Мицеларната вода има тонизиращо, успокояващо и хидратиращо действие. Добре е да почиствате лицето си на два етапа – първо да премахнете грима си и после да почистите кожата си с чист тампон, напоен с вода.

Къде да я намерите?

Мицеларната вода е достъпна и може да се намери във всеки един козметичен магазин. Цените варират от 10 лв нагоре, но естествено има и по-евтини. Дерматолозите препоръчват използването на продукти от марки, които произвеждат медицинска козметика.

Как да я използвате, ако кожата ви е много чувствителна?

Може да оставите продукта върху лицето си, ако кожата ви е свръхчувствителна и има известна непоносимост към чешмяната вода. В такъв случай процесът на почистване на лицето с мицеларна вода и тампон трябва да се повтори многократно, докато тампонът не остане съвършено чист.

Да миете ли лицето си след това?

Трябва да отмивате мицеларната вода, въпреки че на етикета пише, че можете да оставите продукта върху лицето си. Оставена върху лицето, мицеларната вода привлича повърхностните замърсявания по кожата и тези, които се съдържат във въздуха и декоративната козметика. Мицеларната вода е предназначена за деликатно почистване на кожата. Върху тампона ще остане основното количество, но ако кожата не се измие, замърсяванията ще останат и по нея.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.