Актуалните нюанси червила за лятото


Актуалните нюанси червила за лятото
Снимка: iStock/Guliver

Каквито и тенденции в цветовете на червилата да се появяват е важно да се съобразяваме и с това кое ни подхожда. Има различни варианти за това как да изберем нюанса на червилото ни – според цвета на лака за нокти, тена на кожата, облеклото или пък ружа.

Много актуални в момента са по-контрастните червила с кадифен матов завършек с цвят на малина, грозде, череша или по-екстравагантни цветове като например златно, сиво, тъмно кафяво. Веднъж нанесени, те изсъхват и не оставят отпечатък. Това е много удобно за случаите, когато сте на вечеря и не искате червилото ви да остане по чашата или приборите. За премахването на някои от този тип червила е необходим лосион за почистване на водоустойчив грим, тъй като тяхната дълготрайност предполага и по-трудното им махане. В сравнение с останалите, матовите червила в по-голяма степен дехидратират устните и е добре след употребата им да нанасяте балсам или малко кокосово масло върху устните преди лягане. Никое червило няма да стои добре върху сухи и напукани устни. Така че преди всичко трябва да се погрижим те да са хидратирани и гладки, за да имаме една добра основа за червилото.

Полезно е да ексфолираме устните си със скраб 1-2 пъти седмично, за да ги поддържаме гладки и също така по този начин стимулираме кръвообръщението в тази област. Лесно може да си направите скраб от зехтин или кокосово масло и смляно кафе или по-едра захар в съотношение 1:2. Тази рецепта няма да ви изневери.

Бледите полупрозрачни гланцове за устни с лек розов или телесен оттенък са винаги актуални в топлите месеци. Те правят устните по-обемни и плътни и добринасят за една лека, непретенциозна и по-младежка визия. Слънчевите лъчи пък придават на устните с гланц неповторим блясък. Повечето гланцове предпазват устните от дехидратация през летните месеци, а някои - и от вредните UV лъчи.

Матово или не, за да издържи по-дълго червилото ви, очертайте и запълнете усните с молив в подходящ цвят преди да го нанесете.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама