Актуалните прически за 2016 г. според формата на лицето


Актуалните прически за 2016 г. според формата на лицето
Снимка: iStock/Guliver

Има нещо в началото на новата година, което ни кара да натиснем "рифреш” бутона за всичко – включително за косата си. Ако и вие се усещате по този начин, имате шанс да смените прическата си с нещо по-свежо и модерно. 2016 година идва с нова линия – това е т.н. swag прическа.

Какво точно е swag? Това е модерна, раздвижена подстрижка, идеална за вече поизрасналата от лятото коса. Вдъхновена от прическите на 80-те, с въздушни пластове и дълъг бретон, тя е подходяща за всяка форма на лицето. Ето и съветите на Никол Браун, топ-стилист от Сан Франциско.

За продълговато лице

Продълговатото лице е тясно и по-скоро дълго, отколкото широко. За тази форма Никол препоръчва по-къса до средна дължина, с дълги пластове и дълбок страничен път. Оформянето на вълни ще раздвижи прическата и ще внесе допълнителен шик, както е при Дакота Джонсън.

За ромбовидно лице

Ромбовидното лице се характеризира с по-тесни чело и долна челюст и по-широки и изразени скули. Никол съветва да опитаме къс вариант, като на Одри Тоту. Той ще подчертае естествената ъгловатост на лицето, а страничния бретон ще добави допълнителна текстура и раздвиженост.

За сърцевидно лице

Сърцевидното лице е с тясна челюст и разкошни скули, за които всички ви завиждат, така че не ги крийте, а ги подчертайте, казва Никол. Поиграйте си с обема и текстурата, като при Дженифър Лорънс. Можете да добавите и стилизиращ продукт за обем, за да подсилите ефекта.

За кръгло лице

Кръглото лице е заоблено, с почти еднаква ширина и дължина. За тази форма Никол препоръчва дълбок страничен път за по-драматичен вид, независимо дали косата е къса или дълга, права или чуплива. Можете да оформите косата в убийствени къдрици, като при Миранда Кер и със сигурност ще привличате погледите.

За квадратно лице

Меките пластове и извивки на тази подстрижка стоят страхотно на квадратно лице. Никол дава за пример новата прическа на Адел, която е по-къса отзад и по-дълга отпред. Къдриците могат да омекотят допълнително визията. Ако идеята ви допада, но искате малко повече дължина, можете да опитате варианта на Кийра Найтли – среден път, дълга коса и едри къдрици, които ще стоят страхотно върху зимния ви шал.

За овално лице

На овалното лице отива почти всяка прическа, но средни и дълги дължини му стоят особено добре. Запазете дължината на лятната си подстрижка, като добавите пластове за повече раздвиженост и текстура. Джесика Алба е добър пример, с много пластове и вълни за допълнителен обем. Ако искате повече промяна, оформете кичурите със стилизиращ продукт.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама