Арабска екзотика в грима за Пролет-Лято 2012


Арабска екзотика в грима за Пролет-Лято 2012

Санти ди Мари – официалният гримьор на Мис Италия и международен преподавател на Еssential – направи демонстрация на арабски грим и представи тенденциите при грима за пролет-лято 2012 на 26 март в салон "Магама".

Арабският грим е интензивен и основният акцент при него е върху очите. Изразът "черни очи" идва от източната традиция да се очертава с черно целият вътрешен клепач. Върху очите се слагат и ярки цветове: златно, цвят дървени въглища, кафяво, синьо и дори зелено. Заедно с грима на очите винаги се рисуват и веждите, чиято линия трябва да е ясна, защото от нея зависи ефекта на самите очи.

"В модерния арабски грим се използва доста блясък, а за украса се добавят камъни върху очите и челото", обясни Санти ди Мари по време на демонстрацията. При арабския грим цветът на устните е добре да бъде с един тон по-ярък от естествения – с блясък или матов в меки, нежни тонове. Когато става въпрос за руж, обикновено не се използва ярък цвят, а тон близък до естествения тен.

При различни поводи като сватба и годеж в арабските страни по лицето и ръцете на жените се правят също и рисунки, които наподобяват цветя или фина дантела и се наричат "маханди". В комбинация с интензивния грим, който прави чертите на лицето да изпъкват, тези рисунки-бижута са нестандартно решение за бъдещите абитуриентки.

 

Как се прави арабски грим на очи:

Арабският грим може да бъде изпълнен в две техники – с матови или седефени сенки. За предпочитане е блестящият вариант, типичен за арабския свят не само в грима, но и в дрехите и прическата. За да се акцентира вниманието върху естествения цвят на очите, направете така:

Ако очите ви са кафяви или черни, ще ви подхождат наситено сини, светло сини, червени (от огнен цвят до фуксия цвят), кафяви, жълти, зелени цветове. На дамите със сини или зелени очи подхождат следните нюанси: пясъчно-златист, сив, лилав, розов. Не забравяйте, че тези цветове се използват или солово, или съчетани помежду си, но задължително съчетани и с черен цвят.

С помощта на широка четка за сенки, се нанасят сенките върху целия горен клепач (до веждите) и под линията на долните мигли. Цветът на сенките се избира в зависимост от избрания грим, но обикновено това е съчетаване на няколко цвята, което придава разкошен вид на грима.

Горният и долният клепач се очертават с черна очна линия, като се придава на очите бадемовидна форма. Заключителният етап е нанасянето на спиралата. Върху горните мигли тя се нанася на няколко слоя, а върху долните – само един слой.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама