“Birkin“ бретон: Френският хит сред прическите за 2023


“Birkin“ бретон: Френският хит сред прическите за 2023
Снимка: Getty Images

"Birkin Bangs" е тенденцията за коса, която за много кратко време успя да завладее всички французойки, а към днешна дата се налага и в други държави.

Какво представляват бретоните Birkin?

Бретонът Birkin има остри ъгли, които рамкират лицето и са чудесни за хора, които харесват идеята за плътен бретон, но не искат да се затваря напълно върху лицата им в солидна тежка форма. Тази прическа, макар да е доста стандартна, за да направи изявление – има по-меки, по-подчертаващи характеристики, което ѝ придава допълнителна женственост.

Боровинково мляко: Хитовият маникюр за лято 2023

Докато самата Джейн Бъркин, на която е кръстена фризурата, носила по-буйни бретони през 60-те години, модерната визия има изтънчен завършек, който подчертава чертите на лицето. Независимо от това как оформяте косата си, външният вид е универсално ласкателен за всички форми и текстури на лицето.

Каква е разликата между бретон Birkin и бретон тип перде?

Всичко се свежда до дължина и ширина. Бретонът тип перде има по-дълги части в краищата - от средата на бузата до дължината на брадичката и често е по-обемен и по-тежък като обикновения бретон тип пони. От друга страна, бретонът Birkin е плътен към очите и веждите, докато краищата са тънки и въздушни“. Модерната прическа включва и доста по-малко коса, което оставя повече място за текстура и напасване около лицето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама