Бонбони "ДЕО“ - аромотерапия с вкус


Бонбони "ДЕО“ - аромотерапия с вкус
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има една нова дума в света на красотата: "nutricosmetics” (от англ. - храни за красота). През последните години се появяват все повече храни и напитки, които съдържат продукти и съставки, които проявяват свойства, подобни и дори по-ефективни от тези на козметичните продукти. Нутрикозметичните продукти могат да придадат прекрасен вид на кожата и във висока степен задържат застаряването й. В някои от тях участват компоненти от натурални етерични масла, със способността да проникват през порите на кожата и излъчват ухание на роза, лавандула, цитруси, ванилия.

Действието на различните козметични средства, като кремове, дезодоранти, лосиони и др., може да бъде усилено и подобрено с помощта на нутрикозметиката.

И тъй като българите също искаме да сме красиви и здрави, родната компания "Алпи“създаде ароматизиращи бонбони "ДЕО“ с етерично масло от роза за нея и лавандула за него.

Розата е царицата на цветята, чийто аромат е бил в култ във всички епохи. Клеопатра дори е посипвала розов цвят в цяло езеро. Розовото масло действа като антидепресант, стимулира самочувствието и гъвкавостта на ума, стимулира позитивното мислене. Има доказано антивъзпалително и антивирусно действие. Силен афродизиак е, помага при болести на черния дроб, стомаха и матката. Едно от малко известните му свойства е, че спира некрозата на кожата.

Лавандуловото масло е една и от най-ценните съставки в козметиката. Използва се не само срещу акне, косопад и пърхот, но и за възстановяване на напукана кожа, тъй като засилва регенерацията на клетките. Има забележителен репелентен ефект - успокоява ухапвания от насекоми, особено комари, както помага при слънчеви изгаряния.

Тези два етерични аромата са ключовите съставки в ароматизиращите бонбони "ДЕО“.

Как се случва всичко?

Иновативната технология на бонбони "ДЕО" е разработена на базата на научни изследвания, проведени от японски учени. Резултатите им показват, че след консумацията на етерични масла през порите на кожата се излъчват ароматни компоненти като гераниол – основната съставка на розовото и лавандулово масло. Излъчването на гераниол през кожата неутрализира лошата миризма на тялото при усилена активност, заменяйки я със свеж аромат на цветя. Ефектът става по-силен и продължителен, когато се консумират бонбони с подсладител изомалт. Метаболизмът и телесната маса на консуматора също са от значение. Ако човек тежи 65 кг, ефектът се забелязва при консумация на 3,6 мг гераниол и се задържа около 6 часа. Един бонбон съдържа приблизително 3 мг гераниол.

Хапвате си сладки бонбони и ухаете невероятно. Как да не се изкушиш?

Ако искате да ги опитате, участвайте в играта ни и може да спечелите пакет с дезодориращи бонбони с вкус на роза и лавандула. ИГРАЙТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама