Бюти грешки, които да избягваме за хубава кожа


Бюти грешки, които да избягваме за хубава кожа
Снимка: iStock/Guliver

Всяко момиче иска да бъде красиво. Гримът помага да акцентираме върху най-добрите си черти, а също така да прикрием недостатъците си. Първо и най-важно - да имаме здрава и чиста кожа е важно, за да изглеждаме добре. Ние сме готови да правим всичко, за да поддържаме лицето си. Но дали всичко е добре за кожата ни?

Предлагаме ви няколко грешки, които трябва да избягваме в бюти режима си:

1. Избиране на грешните продукти

Най-важното е грижата за лицето е да избираме правилните продукти. Първо те трябва да отговарят на типа кожа, която имаме. А също така трябва да са съобразени според възрастта ни. Грешните продукти могат да навредят на кожата ни. Козметичката ви може да изберете, ако имате съмнения. Когато изберете правилните продукти, не експериментирайте. Ако прекалено често променяте продуктите, това може да причини кожни проблеми.

2. Изсушаване на мазната кожа

Използвайки продукти с изсушаващи съставки като сулфати и алкохол или прекалено честото миене на лицето е често срещана грешка. Всъщност, по този начин кожата започва да произвежда повече мазнина. Тя става дехидратирана и започва да се бели. Може да е изненадващо, но козметиците съветват използването на естествени масла като масло от гроздови семки и жожоба за балансиране на кожата.

3. Нанасяне на крем върху мокра кожа

Някои грешно вярват, че ако нанасяме крем за лице веднага след като сме измили лицето, това ще помогне на кожата да бъде хидратирана. Това всъщност е мит. По-добре е нежно да подсушите лицето, да използвате тоник, да го оставите леко да попие и след това да нанесете овлажняващ продукт върху сухата кожа. Правилният крем за лице и тоник ще осигурят достатъчна хидратация без вода.

4. Използването на прекалено пенливи продукти

По-добре е да не използвате продукти за измиване на лице, които се разпенват прекалено много. Това означава, че в него има някои съставки, които са вредни за кожата. За суха и чувствителна кожа използвайте почистващо мляко и мицеларна вода. Нежните пенливи почистващи продукти са добри за мазна кожа.

5. Миене на лицето с прекалено студена или гореща вода

Вода, която е прекалено студена или гореща, не е добра за кожата ви. Винаги мийте лицето си с хладка вода.

6. Прекалено много пудра

Много жени имат склонност да слагат прекалено много пудра върху лицето си, когато е горещо. Да, пудрата предотвратява лицето да изглежда прекалено блестящо, но също така запушва порите. Прекалено много пудра само вреди на кожата. По-добре да използвате попивателна хартия, защото тя веднага премахва излишната мазнина и премахва блясъка от лицето.

7. Пренебрегване на зоната около очите

Кожата около очите е много деликатна и има нужда от специална грижа. Необходимо е да си вземете кремове за тази зона. Нежно масажирайте кожата около очите, започвайки от външния край. Едно важно правило: нанасяйте крема върху коста, която заобикаля окото, а не върху клепача.

8. Нанасяне на крема по грешен начин

Важно е внимателно да масажирате крема в кожата си, следвайки тези линии.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама