Да отстраним белезите от акне с алое веа


Да отстраним белезите от акне с алое веа
Снимка: iStock/Guliver

Растението алое вера отдавна се използва в козметичната индустрия заради неговите неизброими ползи. И гелът, и сокът от него са ефикасни при лечението на акне, белези от акне, слънчеви изкарания, кожни обриви, малки синини и рани. Причината е, че алое вера има антибактериално, противовъзпалително, стягащо и антисептично действие. Антиоксиданти, съдържащи се с алое вера, се борят със свободните радикали и възстановяват увредената кожа. Докато Витамин Е, C и цинк помагат за заличаването на белези.

Днес ви предлагаме 2 начина как да се преборите с белезите от акне по натурален начин.

Алое вера, мед и лимон

Това е прекрасен лек за отстраняване на белези от акне. Лимонът и медът имат естествено избелващо свойство, а също така помагат да се премахнат дефектите по кожата.

Смесете равно количество сок от алое вера, мед и лимон в купа. Нанесете сместа върху белезите от акне. Оставете да постои няколко минути, след което масажирайте с нежни движения белезите и измийте с хладка вода.

Сместа може да се нанесе и върху цялото лице, ако няма открити рани, тъй като лимонът ще ги раздразни.

Алое вера гел и бадемово олио

Бадемовото олио овлажнява кожата и естествено избледнява белезите.

В чиста купа смесете 1 супена лъжица алое вера гел с 2 капки бадемово масло. Масажирайте лицето с тази смес, докато пълно попие в кожата. Останете така 20 минути и избършете с влажна кърпа. Също така може да оставите сместа да престои върху лицето ви цяла нощ, за да има по-добър ефект.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама