Дамският парфюм ви прави загадъчна


Дамският парфюм ви прави загадъчна
Снимка: iStock/Guliver

Парфюмът е важен елемент от дамския козметичен несесер. Оригиналният парфюм несъмнено е една добра инвестиция за всяка дама.

Изборът на дамски парфюм не винаги е лесна задача. Той трябва да отговаря на вашия вкус, а също и личен темперамент. Също така трябва да е съобразен с ежедневието ви и в каква среда ще го носите.

При избор на парфюм е важно да се обърне внимание на съставките, както и други фактори, за да се направи правилен избор на парфюм. Трябва да е обърне внимание и на това дали избираме парфюм за себе си или го избираме за подарък.

Добрият парфюм трябва подхожда на кожата ни и да ни харесва винаги когато го носим без значение от сезона.

Како да вземем под внимание при избор на дамски парфюм:

Какви аромати харесваме?

Основните типове аромати са флорални,дървесни, цитрусови,ориенталски.

Флорални

Флоралните ароматни нотки (наречени също и цветни) носят чувство на женственост и чувственост. Те ни напомнят за пролетта и дават усещане на ароматна цветна градина.

Цитрусови

Ако харесвате по-свежи и леки аромати, добре е да е насочите към аромати с цитрусови нотки. Цитрусовите аромати ни напомнят за пресни плодове, аромат на коктейл. Те носят усещане за лято и чистота.

Дървесни

Парфюмите с дървесни нотки са продходящи за жени, които харесват силните усещания и не се страхуват да експериментират с парфюма.Дървесните аромати наподобяват дървесина, гора, тютюн,дим.

Ориенталски

Ориенталските аромати са пиперливи и по-тежки. При тях се усещат нотки на тамян , кехлибар, ванилия,тамян, жасмин, силен чай.

Срещат се и хибридни видове парфюми като например плодово-сладки аромати, флорално-ориенталски.

Ако не сте сигурни кои аромати ви допадат най-много, проверете парфюмите, които вече притежавате и вижте техните характеристики. Това ухание, което най-много преобладава, е подходящо за вас.

За кого го избираме?

Ако го избирате за подарък, насочете се към по-свежите и неутрални аромати.

Къде смятаме да го носим?

За ежедневието се препоръчват по-леки и свежи флорални или плодови аромати, а за вечерни партита и празненства се препоръчват парфюми с дървесни или ориенталски нотки.

Колко силен искаме да е ароматът?

Има различни видове парфюм с различна наситеност на аромата. От степента на концентрация на етерични масла в един парфюм зависи и това колко време той ще издържа. Нека разгледаме и различните видове парфюми според концентрацията на аромата.

Видове парфюми по степен на концентрация на аромата:

Еau De Toilette (тоалетна вода)

Тоалетната вода е с най-лекото съдържание на етерични масла, което е между 5-10%. Този аромат е с най-малка краткотрайност в сравнение с другите.

Eau De Parfum

При този вид парфюм концентрацията на етерични масла е между 10-15 %.Това придава средна издръжливост на парфюма. Парфюми на чийто етикет пише Eau De Parfum влизат в категорията на най-достъпните по цена парфюми и са и най-широко разпространени.

Perfume

При този вид парфюм минималната концентрация на аромата е 15%. Подобен процент на концентрация на аромата имат марковите парфюми, чиято дълготрайност и наситеност на аромата е най-висока. Те имат по-дълготраен аромат в сравнение с другите видове парфюми.

Откъде да го вземем?

Не на последно място идва магазинът или доставчикът на козметични продукти, от които смятате да изберете своя парфюм.

Препоръчително е магазинът да работи с утвърдени марки на парфюми. Такъв е AngelCosmetics.Онлайн магазинът предлага богата гама от оригинални аромати и работи изцяло с оторизирани дистрибутори и официални вносители на парфюми.

Хубаво е и да предлага богато разнообразие от парфюми, за да можете да откриете най-добрия парфюм за вас. Също така е добре да има опция за тестване на ароматите.

Съвети при тестване на парфюм:

Ако се колебаете относно даден аромат, вземете негов тестер и го изпробвайте. Ако си го поръчвате онлайн, вземете тестер или пък го помиришете първо в парфюмерия.

Знаем, че даден парфюм се усеща по-различен начин на различните хора. Той също така се променя през времето, в което го носим. Затова и е хубаво е да носите даден аромат поне 8 часа преди да решите дали той е подходящ за вас.

При тестване на аромат избягвайте да смесвате твърде много аромати, тъй като това няма да ви помогне да усетите същността на всеки един аромат. Също така избягвайте да тествате парфюм, ако преди това сте се напръскали с парфюма, който обикновено носите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама