Дерматолог съветва как да нямате суха кожа през зимата


Дерматолог съветва как да нямате суха кожа през зимата
Снимка: Istock

Американският дерматолог Шерън Идрис от Ню Йорк и основател на компания за грижа за кожата разкри 3 важни съвета, които ще ви помогнат да подхраните сухата кожа тази зима.

Вижте още: 3 вида водорасли за красива кожа без бръчки

"Като сертифициран дерматолог ви казвам да спрете чистите лицето си два пъти на ден с козметични продукти и вода", предупреждава дерматологът.

"Запазете почистващия си лосион за вечерта и го пропуснете сутринта, защото ако го правите и вечер, и сутрин, ще изтъните прекалено и ще "отлюспите" кожата си, особено когато въздухът става по-сух", категорична е тя.

Д-р Идрис съветва винаги да избирате нежни почистващи продукти със съставки като глицерин, който помага на кожата да запази влажността си.

"Ако кожната ви бариера е възпалена и усещате, че лицето ви е опънато и сухо, в този случай избягвайте аромати в продуктите", посочва дерматологът.

Д-р Идрис допълнително ви съветва да направите свой собствен специален вид овлажняващ крем с глицерин за вашата кожа.

Вижте още: 3 вредни навика, които ни карат да изглеждаме по-стари

"Много е лесно, вземете 100 процента чист глицерин от кварталната аптека и го смесете с вода в съотношение едно към четири", съветва тя. И подчертава, че трябва да го разредите, защото не трябва да слагате чист глицерин върху лицето си. Сместа се слага в спрей и се пръска върху лицето, когато искате да го хидратирате и освежите.

Глицеринът е "естествено съединение", получено от растително масло и животински мазнини, и е перфектен овлажнител на кожата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама