Ефектен грим в цветовете на 2016 година


Ефектен грим в цветовете на 2016 година
Снимка: iStock/Guliver

За първи път модният институт "Пантон" обявява 2 актуални цвята за настоящата 2016 година, което несъмнено означава, че всички представителки на нежния пол имат двойно по-голям избор да са в крак с тенденциите. Днес ще ви дадем свежи и ефектни идеи как да включите "розовия кварц” и "серенити" (небесно синьото) в ежедневната си грим рутина.

Нежно синьо за естествена визия

Този макиаж, освен че е изключително лесен за постигане, е ненатрапчив и фин, което го прави и перфектен за ежедневието. За да го постигнете имате нужда от два тона сенки – едни по-светли, които да използвате като основа, и такива в актуалния нюанс за 2016 година. Препоръчваме ви да се доверите на кремообразни продукти, които се отличават със завиден перлен ефект и по-голяма издръжливост. Започнете разкрасяването, нанасяйки едни пласт от светлите сенки по цялата дължина на клепача. След това преминете към небесно синята палитра, като разположите цвета най-вече във външния ъгъл на окото и по линията на горните и долните мигли. Добавете спирала за обем и сте готови!

Изкусителен котешки поглед

Ако ви предстои събиране с приятелки или вечерно парти, то не се колебайте да заложите на класическото "котешко око", издържано в актуалната "серенити" гама. Ще са ви нужни няколко цвята сенки – небесно синьо, няколко тона по-наситено синьо и графитено сиво. За да постигнете този въздействащ макиаж, трябва да използвате небесно синьото като основа, която да нанесете върху целия клепач, наблягайки на зоната под веждите. Върху подвижната част на клепача нанесете внимателно следващия тон сини сенки, които сте избрали. Сивият цвят ще ви е нужен за външния ъгъл на окото – нанасяйте го отвън навътре, за да придадете издължена форма. Когато приключите и с трите цвята, е желателно да блендирате внимателно, за да разнесете всички нюанси. Завършете визията с черен молив на долните мигли и тънка очна линия отгоре.

Кукленски устни, обагрени в розов кварц

Надали има по-подходящ начин да включите актуалния цвят "розов кварц" в ежедневието си. Този нюанс червило се комбинира изключително добре с елегантен грим в златната гама. За да постигнете тази визия, най-добре използвайте кремообразни златни сенки или пигмент. Нанесете ги нежно по дължината на клепача, като след това задълбочите погледа с прахообразни сенки в земни тонове, разположени както във външния край на окото, така и върху свивката на клепача. Ключова роля в случая играе очната линия, която трябва да бъде прецизно извита.

Опушен грим в розовата гама

Традиционният опушен грим никога не излиза от мода, затова днес ще ви представим вариант, в който е включен един от цветовете на 2016 година. Започваме с нанасянето на нюд сенки върху горния клепач и зоната под веждите. Нанесете розови сенки върху горния клепач на окото.Направете това със средна четка, като започнете отвън навътре. След това преминете към по-наситено кафяви сенки – поставете ги над горния клепач, като започнете от ъгъла на окото, продължите в зоната над горния клепач и завършите в края. Блендирайте кафявото, така че да прелива в розовото в ъгъла на окото и в края. Завършете с мек черен молив по линията на долните мигли и тънка очна линия на горните.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама