Ефектен грим за новогодишната нощ


Ефектен грим за новогодишната нощ
Снимка: iStock/Guliver

Всяка година трескаво търсим тоалет, измисляме си прическа и умуваме как да се гримираме за бляскавата нощ, в която ще изпратим старата и ще посрещнем новата година. Няма смисъл да ви казваме, че гримът в този празничен ден трябва да е ярък, драматичен и бляскав – точно като самите нас! Днес ще ви представим няколко идеи, вдъхновени от холивудските красавици, които са ефектни и лесни за изпълнение в домашни условия.

Традиционни опушени очи

Опушеният грим е любим на много жени, защото изглежда наистина невероятно, а и може да бъде постигнат с различни цветове. Ким Кардашиян е една от най-верните му почитателки. Чудите се как да го постигнете? Много лесно!

Започнете с нанасянето на светли сенки, които ще превърнат клепачите ви в „платно за рисуване”. Ако не се чувствате достатъчно уверени в боравенето с тъмни сенки, можете да използвате два вида моливи за очи – един тъмно сив (мек) и един черен (по-твърд). Нанесете средно дебела линия от сивия молив над миглите. С помощта на мека четка за сенки започнете да опушвате. Когато сте готови, нанесете съвсем малко количество от черния молив във външния ъгъл на окото и повторете упражнението. Направете същото и с долната линия на миглите, като внимавате с дебелината на молива. Нанесете съвсем малко количество бели сенки във вътрешния ъгъл на окото за повече блясък. Добавете спирала и воала!

Макиаж ала фаталната жена

Този грим отива изключително много на брюнетки със светла кожа. Деми Ловато пък е живото доказателство за това. „Вамп” макиажът съчетава в себе си опушени очи и тъмни устни – два табу елемента, които почти никога не се съчетават заедно. Но с повече финес и прецизна ръка, можете да изглеждате адски предизвикателно и драматично в новогодишната нощ.

За да опушите очите си като Деми Ловато, използвайте стъпките от горния грим, само че без да намесвате сивия молив. Една тънка линия черен мек молив, нанесена съвсем близо до миглите и след това „блендирана” внимателно, е напълно достатъчна. Що се отнася до устните, сигурно вече сте забелязали, че има два цвята. Противно на всеобщото мнение, този забележителен „омбре” ефект съвсем не се постига с молив за устни и червило. Имате нужда само от 2 нюанса матово червило, които да нанесете прецизно с четчица.

Доза ексцентричност върху миглите

Няма жена, която не иска дълги, извити, изразителни мигли. Ако ви се ще да пробвате нещо различно от обичайните сенки и червила, то може би трябва да се замислите за бижута за мигли. С тях ще изглеждате различни и смели, без това да се отразява на цялостната ви визия. Кейти Пери чудесно е допълнила малките цветни камъчета с изчистен грим в нюд гамата.

Ефектни златни оттенъци

Този грим с ретро привкус е предназначен за дамите с медни или червеникави нюанси в косите, за блондинките и разбира се, за червенокосите изкусителки като Джесика Частейн.

Като за начало нанесете база за грим по целия клепач, защото всички бляскави сенки имат неприятния навик да се ронят след няколко часа. След това покрийте зоната над сгъвката на горния клепач с кафяви, перлени сенки. Нанесете ги под формата на дъга и леко туширайте контраста на линията с апликатора или четката. Зоната под най-високата част на веждите покрийте с бели или бледо-кремави сенки. След това смело нанесете златисти сенки на целия подвижен клепач. Външния ъгъл на окото може да акцентирате с малко златен брокат.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама