Ефикасен домашен антицелулитен лосион


Ефикасен домашен антицелулитен лосион
Снимка: Thinkstock/Guliver

Наближава летният сезон, което означава плаж, море, купони... Сигурни сме, че искате да изглеждате страхотно и да не се срамувате, когато се съблечете по бански. За тази цел трябва да започнете да се храните здравoсловнo, ако вече не го правите, и да спортувате редовно. И не само! Много жени имат целулит и са пробвали какви ли не процедури и козметични продукти с цел да се отърват от портокаловата кожа. Днес ще ви покажем един напълно натурален и ефикасен лосион, който да използвате в битката с целулита.

Необходими продукти:

3/4 чаша кокосово масло

2 супени лъжици пчелен восък

3 супени лъжици хамамелис

10 капки етерично масло от хвойна

10 капки етерично масло от розмарин

30 капки етерично масло от грейпфрут

30 капки етерично масло от кипарис

Начин на правене:

Първото смесете всички етерични масла и хамамелиса в купа. Разтопете на водна баня восъка и кокосовото масло, след което прибавете етеричните масла. Разбъркайте много добре и изсипете в подходящо бурканче. Дръжте на хладно и сухо място.

Мажете се поне два пъти на ден, сутрин и вечер, с масажни движения. Най-добре е да го правите след баня, когато порите ви са отворени и кожата ви ще абсорбира по-добре лосиона.

Защо този антицелулитен лосион работи?

Тайната се крие в етеричните масла. Хвойната е диуретик и пречиства, като същевременно стимулира кръвообращението. Розмаринът е от съществено значение за увеличаване на притока на кръв в цялото тяло, което значително намалява появата на целулит с течение на времето. Също така помага за прочистване на лимфната система и при задържане на вода.

Хамамелисът има стягащ и заглаждащ ефект. Кокосовото масло и пчелният восък лесно се абсорбират от кожата и я хидратират.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама