Ето как да отслабнете сигурно и трайно


Ето как да отслабнете сигурно и трайно
Снимка: iStock

Диетите много често помагат да отслабнем, но не винаги това е трайно, а и както знаете лишаването от някои видове храни не е много полезно за организма.

За това ние ще ви предложим няколко съвета за по-здравословно хранене, с което ще отслабнете може би по-бавно, но трайно.

Никога не пропускайте закуската! 

Доказано е, че закуската е най-важното меню за деня. Не е задължително да изядете много – достатъчна е филийка хляб, варено яйце, или някой плод. Пиенето на кафе сутрин на празен стомах е изключително вредно, затова непременно хапнете нещо преди първата чаша.

Пийте поне по 2-3 литра вода на ден

Водата е полезна, пречиства, предотвратява образуването на целулит и помага за трайно намаляне на теглото. Ако спортувате активно, количеството може да се увеличи, тъй като чрез потта тялото се обезводнява и пречиства.

Изградете си навици на хранене 

 Не е важно само какво ядете, но и как се храните – обстановката, атмосферата и т.н. Хората, които са превърнали храненето си в ритуал, много по-лесно се придържат към оптималната за тях диета.

Почистете дома си и изхвърлете всичко, което ви пречи да създадете добри хранителни навици.

Внимавайте как комбинирате храната си!

Неправилно комбинирани продукти, изцяло сгрешен хранителен режим или недостатъчно движение могат да бъдат причина за появата на сериозни заболявания.

Много от тях могат да бъдат избегнати единствено чрез по-правилен подбор на храната. Забързаното ежедневие често ни принуждава да хапнем нещо набързо, без да мислим какво причинява явлението „фаст фууд” на организма ни в дългосрочен план. Правилният избор на храна и осигуряване на оптимално дневно меню предпазва организма от много болести.

Изключването на пикантните и мазни храни от менюто, заедно с газираните напитки например, може да помогне в борбата с киселините в стомаха и подуването.

Ако ежедневният ви труд е свързан с интензивно умствено натоварване, специалистите съветват да включите в менюто си повече белтъчини и въглехидрати.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама