Ето как да си направиш домашен балсам за устни


Ето как да си направиш домашен балсам за устни
Снимка: iStock/Guliver

Ако имате сухи устни, вероятно балсамът е едно от задължителните във вашата козметична чантичка неща. А защо да не си направите сами един – напълно натурален, без никакви изкуствени съсътавки, които да вредят на здравето. Ето как:

Съставки:

2 с.л. кокосово масло;

2 гр. студено пресовано какаово масло;

2 с.л. восък;

½ шишенце от ароматно масло по ваш избор;

по желание можете да добавите пигмент на цвят и някакви други масла, като например масло от жожоба;

Как се прави?

Разтопете на водна баня всички съставки, за да се смесят напълно. Не трябва да завират. След това оставете сместа да се охлади за около 30 секунди и пресипете в съдчето, което сте избрали. Ето, вече си имате напълно натурален, био, безвреден балсам за устни.

Защо точно какаово и кокосово масло?

Кокосовото масло е почти незаменимо при грижата за устните. Ако са напукани, то ги омекотява, прави ги по-здрави и устойчиви, по-меки.

Какаовото масло е един от най-добрите начини за хидратиране на напукани устни. Съдържа множество полезни мазнини и увеличава задържането на влагата в кожата. Нанасяйки го върху устните, то ги успокоява и добавя защитен хидратиращ слой върху тях.

Можете също да добавите мед, витамин Е (масло), масло от лавандула, масло от ший и др.

Тази рецепта за натурален балсам за устни е изключително лесна, а би ви помогнала страшно много, защото ще овлажни, хидратира и заздрави устните ви. Не забравяйте да нанасяне балсама достатъчно често. Изложени на студ и вятър, сух въздух, горещина и силно слънце и то без защита, устните доста често се напукват. Винаги използвайте хидратиращ балсам, за да предотвратите изсушаването им и последващите проблеми като напуквне, лющене, кървене. С тази натурална рецепта това няма да се случи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама