Ето каква е причината за есенния косопад


Ето каква е причината за есенния косопад
Снимка: iStock/Guliver

Летният сезон вече отмина и е време да се върнем към динамичното ежедневие. Всяка част от нашия организъм се адаптира към променящите се условия в околната среда през различните сезони. Нашата коса също реагира на есенно-зимния сезон и това често ни създава дискомфорт.

В началото на есента е редно да намерим време да се погрижим за косата си, която през летния сезон е била подложена на повече влага, солена вода и топъл морски вятър. Тези условия водят до загубата на някои важни качества като еластичност, блясък и здравина.

"Един от най-често срещаните проблеми през есента е сезонния косопад. Той е нормално явление, но е задължително да се вземат мерки. Сезонният косопад е основна причина с течение на времето капиталът на косата да намалява", споделя коафьорът Наско Папазов

Всяка смяна на сезоните оказва силно влияние на целия човешки организъм. Под влиянието на стресови фактори, колагенът се втвърдява и възпрепятства отделянето на косъмчета, хормоналните промени също оказват голямо влияние, например при бременност. В следствие на тези фактори колагенът може да омекне прекомерно и това да доведе до отделянето на прекалено много коса, която не е преминала през пълния си жизнен цикъл.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама