Грим според формата на очите


Грим според формата на очите
Снимка: iStock/Guliver

Една жена е още по-красива, когато има изразителен, секси поглед. За да постигне това, тя трябва да знае как правилно да гримира очите си според тяхната форма. Подходящият и добре нанесен грим може да направи чудеса с лицето на една жена. Ако не гримирате очите си правилно според тяхната форма, погледът става скучен и безличен, и е възможно дори да направи така, че да изглеждате по-възрастни. За да избегнете това, вижте няколко полезни съвета как да подчертаете вашите очи и да имате поглед, с който да омагьосвате мъжете:

Бадемовидни очи


Ако сте притежателки на такива очи и искате те да изглеждат по-големи, гримьорите съветват да поставяте по-тъмни сенки в средата на горния клепач, както и да наблегнете на външния ъгъл на окото. Красивата София Вергара, която също има бадемовидна форма на очите и споделя, че за да изглежда погледът и по-изразителен и дълбок, нанася първо очна линия, а след нея тъмни сенки. Този изключително лесен грим ще подчертае чертите ви, като ви направи още по-красиви.

Кръгли очи


Жените, които са с кръгли големи очи, могат да са спокойни, че това е единствената форма, която подмладява с няколко години, като прави погледа красив и много секси. Най-подходящият грим за тази форма е тъмен молив (най-добре черен), с който да очертаете долната и горната част на клепача, като леко изтегляте една линия извън окото, за да го издължите.

Очи, леко наклонени надолу


Формата на очите на Кейти Холмс завършва леко надолу. Един много добър трик, за да повдигнете ъгълчетата на очите си, е да ги очертаете с черна очна линия, като краят й бъде леко извит нагоре. Над нея, може да нанесете светли сенки, като използвате по-широка четка за сенки.

Широки очи


Ако имате т.нар. "ококорени” очи и погледът ви е дълбок, то може да подчертаете като поставите акцента на сенките в средата на клепача. Тази форма на очите също така позволява да нанасяте по-тъмни сенки по целия клепач, когато искате да създадете по-драматичен, а в същото време доста секси вид.

Присвити очи


Една от любимите ни актриси, чиято е една от главните роли в "Сексът и градът”, Сара Джесика Паркър има леко присвити очи, приближени към основата на носа. За да отворите погледа си и да го направите по-изразителен, е хубаво акцентът в поставените сенки да е в края на очите, като изключително подходящ е опушеният грим. Избягвайте нанасянето на тъмни сенки в близост до слъзните канали. Най-добре там да използвате много светлорозови, бели, сребърни или златни сенки.

Малки очи


Не се притеснявайте, ако очите ви са прекалено малки, винаги може да ни направите по-големи и красиви с подходящия грим. Очите Рашида Джоунс изглеждат много по-големи, отколкото са в действителност, а ето каква е тайната - избягвайте очертаването на окото с молив или очна линия, внимавайте и с тъмните нюанси сенки. За сметка на това наблегнете на светли цветове и свежи пастелни тонове, които ще отворят погледа ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама