Грим за блондинки според цвета на очите


Грим за блондинки според цвета на очите
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте блондинка, независимо дали по рождение или си боядисвате косата, има няколко практични съвета, с които е добре да се съобразите при избора на грим. 

Блондинки със зелени очи

Моливът и очната линия трябва да са в кафявата гама. Избягвайте студените нюанси, като най-добре сенките да са кафяви, златисти, прасковени, както и тъмнозелени.

Блондинки със сини очи

На тях идеално им стои сиво, синьо и виолетово. На блондинките с меден оттенък на косата подхождат сребристите, сините и светлосините сенки. Тушът трябва е със син или кафяв цвят. За класическите блондинки със светла, понякога и бледа кожа, пудрата трябва да бъде с розово-телесен или със светлорозов оттенък. За червилото - светлорозово или коларово.

За блондинките с рус и тъмно рус оттенък на косата има отделна цветовата гама. Сенките могат да бъдат с небесносин цвят, а пудрата – розово-телесна или смесен прасковен и бял цвят. Желателно е да се използва светла пудра със следните оттенъци: розово-златист и светлорозов, а за вечерния грим – цвят корал. Притежателките на пепеляв оттенък на косата трябва да използват по-топли оттенъци. Пудрата трябва да бъде с розово-телесен цвят с преобладаващ телесен елемент. Сенките да бъдат със синкави или небесносини тонове. Освен това светлата кожа и пепелявите коси отлично се съчетават със светлошоколадовите и бронзовите оттенъци. Най-подходящата пудра за този тип е прасковена, коралова и с розов оттенък.

Блондинките с кафяви очи

На тях идеално им подхождат всички оттенъци на бронзовия, златистия и кафявия цвят. Обикновено кафявите очи се срещат при блондинките с пепеляв оттенък на косата. Аристократичен вид на този тип блондинки ще придаде бронзовата и жълто-розовата пудра. Що се отнася до сенките, желателно е да бъдат със син, сив, бронзов и кафяв оттенък.

Блондинките със сиви очи

За тях препоръките са както при дамите със сини очи. Ако жената е с пшеничен цвят на косата, ще й пасне розово-телесна или светлорозова пудра, като и сини, светлосини и сребристи сенки. Тези оттенъци създават нещо като воал около очите и смекчават макиажа. Подходящото червило е с коралови или розови оттенъци, което зависи от типа кожа.

За блондинките с рус оттенък на косите и сиви очи подходяща ще е следната комбинация: розово-телесна пудра, синкави сенки, син туш, тъмно сива очна линия или подчертаване на веждите.

Притежателките на пепелявите коси не трябва да имат блед грим. Те може да използват жълтеникави и бронзови оттенъци. Тонът на пудрата може да бъде жълто-розов или светлорозов. Тушът и моливът трябва да са кафяви. 

Изтончик: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама