Гримьорите на звездите и техните съвети


Гримьорите на звездите и техните съвети
Снимка: iStock/Guliver

Свикнали сме да гледаме любимите си звезди винаги различни, екстравагантни или пък с нежна и романтична визия. Гримът е неизменна част от стайлинга на звездите. Ето някои от топ гримьорите на едни от най-популярните красавици в шоубизнеса и съветите им за безупречен макияж:

Гримьорът Едуард Крус, който работи с красавици като Дженифър Лопес и Прианка Чопра, държи много на хидратацията на кожата на лицето и според него, когато сезоните се променят, кожата на всеки от нас се изсушава. Когато нанесете фон дьо тен върху дехидратирана кожа, това става още по-видимо. Ако ви се случи, има много лесно решение на проблема. Върху малка гъба за нанасяне на фон дьо тен поставете съвсем малко количество натурално масло или олио за лице и внимателно притиснете върху изсушените зони. Фон дьо тенът ви ще попие лесно в кожата, за по-естествен завършек на грима.

Алескис Вогел е холивудският гримьор, за която мнозина твърдят, че тя е една от най-добрите. Нейни клиентки са екзотични красавици като Кармен Електра, Памела Андерсън, Бо Дерек, Пола Абдул и Шакира. Алескис си има свое мото, според което всеки човек има своя красота. Понякога хората просто не знаят как да я подчертаят. Гримът може да помогне да се разгърнат тези хубави черти! Триковете за красота, които тя споделя са:

Винаги дръжте в чантата си компактна пудра, която ще ви помогне много бързо да матирате лицето през деня и да изглеждате .

Никога не използвайте твърде тежки кремове за лице преди нанасянето на фон дьо тен.

Винаги преди да използвате молив или сенки за оформянето на веждите си, ги срешете първо с четка.

За да е по-дълготраен цветът на червило ви, преди нанасянето му използвайте молив за устни.

Най-голямата грешка, според Вогел, която жените правят при поставянето на грима си е, че не продължават нанасянето на пудра или фон дьо тен след долната челюст. Освен това цветът на продукта винаги трябва да е съобразен с този на тялото и ръцете. Лицето обикновено е винаги по-светло, така че трябва да се използват обикновено цветове с 2 тона по-тъмни.

Моли Стерн, която гримира известните дами като Рийз Уидърспуун, Лили Колинс и Марго Роби съветва: “Винаги нанасяйте малко количество хайлайтър точно над извивката на горната устна, за да подсилите ефекта на червилото, а също така и във вътрешните ъгли на очите – това отваря, озарява погледа.”

Една от любимите гримьори на Ким Кардашиян е Шарлот Тилбъри. Шарлот признала при една от срещите си с Ким, че съпругът й никога не я е виждал без грим. Според нея схващането, че да се спи с грим е вредно за кожата е невярно и самата тя след като почисти лицето си, нанася отново макияжа си, за да е безупречна и по време на сън. А риалити звездата Ким споделя: „ Шарлот е мой идол!“

Хунг Ваннго (Hung Vanngo) гримира едни от най-големите холивудски знаменитости като топ моделът Синди Кроуфорд, Селена Гомез, актрисите Дженифър Анистън, Джулиан Мур, Рене Зелуегър и много други. За него едно от най-важните условия за красив резултат е добре поддържаната и хидратирана кожа. Останалото, което е необходимо е само малък цветен акцент – очна линия и червило на устните например. Една от най-големите грешки на дамите относно грима, според Ваннго е че слагат повече продукт, отколкото е необходимо и не го преливат достатъчно добре. „ Твърде много спирала или твърде много гланц за устни. По-малко е по-добре!“ – смята той. Според гримьора от виетнамски проиход семплият грим никога няма да те подведе. Моделите, станали популярни от ревютата на Викторияс Сикрет Миранда Кер, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Жизел Бюндхен, Кандис Суонепол също доверяват своя грим на креативния гуру Хунг Ваннго. Той съветва:

1. Облеклото първо, гримът след това – винаги избирайте първо с какво ще сте облечени и след това как да изглежда гримът ви.

2. Не се тревожете, ако не ви бива в създаването на грим в стил „котешко око“- понякога също толкова красиво и ефектно като очната линия стои и моливът, поставен по ръба на миглите на горния клепач и размазан (прелят) с малка четка към сенките, така че оптически да издължи и оформи окото. Може да сложите от него и малко в края на окото по ръба на миглите на долния клепач. Добавете само красиви мигли и резултатът е забележителен.

3. Гримът е без значение, ако не сте се погрижили за добрия външен вид на кожата си – „Красивата кожа е почти толкова хубава, колкото и красивият грим!“ според Ваннго. Необходими са грижи (парни бани, домашни маски, овлажнители), за да изглежда кожата на лицето свежа и хидратирана и да бъде една добра основа за поставянето на грима.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама