Идеалният женски нос


Идеалният женски нос
Снимка: Изток-Запад

Кои са идеалните пропорции на женското лице? Категоричен отговор на този въпрос няма, но със сигурност учените са открили "формулата“ за идеалния нос при жените. Според едно от последните изследвания на специалисти от университета Ню Йорк, САЩ, "вирнатият“ леко нагоре нос прави жените още по-женствени, съобщава The Telegraph.

Ако трябва да сме още по-конкретни, идеалният връх на носа трябва да бъде "вирнат" на 106 градуса спрямо лицето.

В случай, че е разположен по-ниско, то той много по- дълъг и "мъжки“, коментират учените. Все пак те допълват, че това "пресмятане“ е валидно само за жените от европейски тип.

Специалистите стигнали до този извод, след като провели изследване сред 106 души. Те трябвало да разгледат фотографии на различни жени на възраст от 18 до 25 години, като носовете на всички дами били променени на фотосите така, че се намирали под ъгъл 96, 101, 106, 111 и 116 градуса спрямо лицето. Оказало се, че най-привлекателни изглеждат жените с ъгъл 106 градуса.

Допълнително изследване, проведено в интернет и с участието на 4000 души, довело до същите резултати.

За разлика от жените, подобно проучване показало, че най-харесвани са мъжете, при които върхът на носа е разположен под ъгъл от 90 градуса спрямо лицето.

Учените се стремят да определят формулата на красотата от години. Например преди няколко години бразилски изследователи установиха, какви носове се смятат за най-красиви при различните народности. Експериментът показал, че северноамериканците и европейците смятат за красиви носовете, разположени по-високо. В същото време бразилците са на мнение, че красиви са носовете, които се намират по-ниско върху човешкото лице.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама