Жените, които правят тези 3 селфита, остаряват по-бързо


Жените, които правят тези 3 селфита, остаряват по-бързо
Снимка: istockphoto.com

Живеем във време, в което прекарваме по-голяма част от живота си онлайн - работим на компютър, а когато решим да си починем от работата, отново го правим, ровейки се в някоя социална мрежа. Общуваме с приятели, създаваме интимни връзки и всичко това се случва най-често във виртуалната мрежа. В това се крие и основната причина да искаме да представим образа си в социалните мрежи възможно най-добър.

Вижте още: Вълшебен крем срещу бръчки по рецепта на нашите баби

Селфитата се превърнаха като в лична карта и има определени пози, които стриктно се спазват при тях. Да, на снимките, които всички качваме в интернет, изглеждаме перфектно със заучена усмивка и няколко програми, които обработват несъвършенствата по лицето ни, но какво се случва в реалния живот?

Днес ви представяме 3 селфита, които карат кожата ви да се сбръчква по-бързо, отколкото ви се иска.

1. Намръщени, повдигнати вежди за загадъчен поглед

С това селфи ще изглеждате наистина като ледена кралица, която може да разтопи всяко мъжко сърце, но ще сте секси само на снимка, защото в реалния живот точно тази мимическа поза на лицето води до необратими бръчки по челото. 

2. Нацупени устни или т.н. "duck face"

С това селфи повечето жени искат да подчертаят устните си, за да прeдизвикат интерес в мъжете, но истината е, че ако го правите често, ще предизвикате интерес само в естетичен хирург. При тази физиономия на лицето се получават динамичните бръчки около устата, най-вече в горната част, познати още като "пушачески бръчки", които се дължат на съкращенията на muscle orbicularis oris (кръглият мускул около устата).

3. Нацупено селфи

С това селфи жените търсят ефекта на сладко сърдито момиченце, но най-често се получават назолабиални бръчки в двата края на устата. Те приличат на дълбоки трапчинки, които за съжаление не се появяват само когато се усмихваме, а седят трайно по лицето и му придават отпуснат вид.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама