Как да изберете правилното масло за вашата коса


Как да изберете правилното масло за вашата коса
Снимка: Shutterstock.com

Известно е, че употребата на растителни мазнини в храната може да повлияе отрицателно на външния вид и да се превърне в заплаха за самочувствието. Невероятно, но за козметични цели ефектът е точно обратният!

Кои масла за коса са наистина ефективни?

Професионалните масла за коса оказват благоприятен ефект благодарение на следните качества:

- Изглаждат микроскопичните люспички на косъма при нанасяне на косата

- Овлажняват

- Създават филм върху косъма, запазвайки влагата

Видове масла

Те са разделени в две големи групи:

1. Растителни – произвеждат се в промишлени мащаби (маслиново масло, зехтин). Присъща им е висока плътност, което е ефикасно за възстановяване на косата.

2. Етерични – по-леки, за производството им е нужна повече суровина, те се продават в малки опаковки, струват значително по-скъпо. Почти безтегловното вещество трябва да се употребява внимателно: ако се прекали, може да се получи обратен ефект – сплъстяване, натежаване и омазняване на косата.

Как да изберете подходящото масло за коса?

1. Изтощени връхчета

Маслото от репей е универсална панацея, благодарение на дъбилните киселини – чудотворно действие върху цъфтящите и сухи краища, подобрява растежа на косата. Подобно въздействие има и зехтинът.

ДОМАШНА МАСКА ПРОТИВ ВРЪЗКИ

2. "Слама" ефект

Със сухотата безупречно се бори маслиновото масло. Чудесно възстановява косата, може да се прилага без страх от прекомерно омазняване и утежняване. Същественото при него е хидратацията.

3. Нула обем

Кокосово масло – активира растежа, увеличава плътността, омекотява сухите връхчета. Великолепна пищност добавят и няколко капки етерично масло от кипарис или роза в бутилката шампоан или освежаващ спрей.

4. Косопад, бавен растеж

За този проблем подходящи са маските с масла от розмарин и чаено дърво.

5. Непокорна коса

Арганът е безупречно подходящ – придава елсатичност, мекота, лъскавост, а масло от иланг-иланг заглажда косъма и пази от косопад.

6. Нездрав вид

За тънка коса в критично състояние Аргановото масло е чудесен избор. То може да се използва сполучливо и при всеки друг тип коса. Опитайте цитрусови масла и лавандула за възстановяване на косата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама