Как да нанасяме правилно хайлайтър (видео)


Как да нанасяме правилно хайлайтър (видео)

Ако сте сред дамите, които с интерес следят новостите в козметиката, то със сигурност вече сте се сблъсквали с хайлайтъра. Този продукт придава свежест и блясък, скулптурира и подчертава, придават оптически кунтур на лицето. Може би ще се запитате какво му е по-различното от традиционния руж? Най-важната разлика е, че хайлайтърът не придава цвят на лицето, а само озарява, което го прави идеален за момичетата, които искат по-естествена визия. Продуктът се среща в различна форма - прахообразни и компактни пудри, кремообразни или течни, молив и стик.

Как да нанасяте хайлайтър зависи от вида, който сте си купили. Прахообразните се нанасят по-лесно. Нужна е само широка четка за грим и фина ръка. Както и самото име говори, хайлайтърът (бел.ред. high – висок, light – светлина) се използва на най-изпъкналите и „високи“ части от лицето – скули, нос, брадичка, чело, под веждата.

Едно от основните правила за използване на хайлайтър - нанасяте само с едно движение от продукта, а след това сливате и размазвате с четка или пръсти.

Що се отнася до различните цветове, трябва да знаете, че прасковените нюанси се препоръчват, ако искате да скриете пигментни петна по мургава кожа. Кремави, т.нар. „нюд“, цветове са идеални за прикриване на торбички под очите, а розовеещите хайлайтъри скриват тъмни кръгове под очите на прасковена кожа. Избирайте светли тонове, ако имате бледа кожа и искате равномерен тен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама